Bauhaus Yeniden Ele Alınıyor / Bauhaus Revisited

"Bauhaus'un 100. Yılı Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen ve Ulf Meyer'in konuşmacı olarak katılacağı program, 6 Şubat 2019 günü saat 19:00'da İzmir Mimarlık Merkezi'nde yapılacak.

Etkinliğin tanıtım metninden:

Dünyadaki Mimarlık Okulları müfredatında ve bunun ötesinde “Bauhaus Mimarisi” tanımı havada kalmaktadır. Bu sorun kimsenin bu tanımın tam olarak neyi ifade ettiğini bilmemesinden kaynaklanmaktadır. Çünkü tek bir Bauhaus Mimarisi kalıbı yoktur, Bauhaus denilince milyonlarca insanın kafasında canlanan resim aktif bir yaratımdır ve oldukça da tek taraflıdır! Bauhaus’un bu “imaj”ı öncelikle Walter Gropius ve Gesamtkunstwerk fikri tarafından şekillenmiştir.

Bauhaus’u çağdaşları için önemli kılan nedir? Korunmaya değer olan ve zamana ayak uyduran ya da evrensel olan içeriklerin desteklediği olgu dikkat çekici bir tarz yanında daha çok estetiksel, eğitsel ve siyasi erişimdir.

Bauhaus güçlü bir ”marka”dır: önem ve örnek teşkil edişini anlayabilmek için onu parçalarına ayırmak gerekir.

Girişin ücretsiz olduğu etkinlik, Ernst Reuter Girişimi’nin desteği ve İzmir Mimarlık Merkezi iş birliği ile düzenlenmektedir. Etkinlik dili İngilizcedir. Türkçeye simultane çeviri yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın