Performative Drawing by Piknik

Piknik Works, İsveç Başkonsolosluğu içerisindeki bir şapelde 72 saat aralıksız sürecek bir performans ile çizimin, bedenin ve mekanın sınırları ile oynayacak. Konumu nedeni ile ziyarete kapalı olan etkinlik, Instagram üzerinden takip edilebilecek.

Etkinliğin tanıtım metninden:

Ürettiği işlerde mekan ve çizim pratiklerine dair deneyler yapmayı hedefleyen Piknik Works, tam 72 saat aralıksız sürecek bir performans ile çizimin, bedenin ve mekanın sınırları ile oynayacak. İstiklal Caddesi’nin kalabalık kentsel akışı üzerinde, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun bahçesinde saklanan ve çok az kişinin varlığından haberdar olduğu bir şapel, performansa ev sahipliği yapacak. Sanatçılar üç gün boyunca bu küçük yapının içinde yaşayacak ve tüm iç mekan yüzeylerini çizerek dönüştürecekler. Çizimi performatif ve aktive edici bir eylem olarak gören bu serüvenin amacı, yaratıcı süreci yoğunlaştırmak ve onu sınırların ucuna götürmek, fiziksel ile zihinsel performansın arasındaki gizli bağlantıları keşfetmek. Bu süreci belgelemek ve tartışmaya açmak adına tüm üretim süreci kayıt altına alınacak, sık sık yapılacak canlı yayınlar ve paylaşımlar ile Piknik Works’ün sosyal medya hesapları üzerinden anlık olarak izleyiciye servis edilecek.

Mekan ve çizim arasındaki ilişkileri keşfetmeye odaklanan sanatçılar için bu performans, sonuçları muğlak bir maceranın karın ağrıtacak kadar heyecanlı ilk adımı. İkinci adımının önümüzdeki yaz Stockholm’de gerçekleştirilmesi planlanan proje, İsveç Araştırma Enstitüsü tarafından destekleniyor.

Şapelin konumu nedeni ile performans sırasında ziyaret mümkün olmamakla birlikte , daha çok bilgi almak ve yetmiş iki saat boyunca yapılacak paylaşım ve canlı yayınları kaçırmamak için Piknik Works’ü Instagram ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın