İstanbul Perspektifleri 2 : İstanbul, Yakın Plan: Mimarlığın ve Kentin Son On Yılı

İstanbul Politikalar Merkezi, İstanbul Perspektifleri söyleşi serisinin ikinci etkinliğinde, “İstanbul, Yakın Plan: Mimarlığın ve Kentin Son On Yılı” başlıklı sunumuyla Mimar, Mimarlık Tarihçisi, Öğretim Üyesi Uğur Tanyeli'yi ağırlıyor.

İstanbul Politikalar Merkezi, Ekim 2018 itibariyle İstanbul kültür-sanat hayatının şekillenmesinde etkin rol oynamış aktörlerle izleyicileri biraraya getiren “İstanbul Perspektifleri” başlıklı aylık söyleşi serisini başlattı.

2018-2019 döneminde her ayın son Perşembe günü gerçekleşecek söyleşi serisinin amacı, İstanbul’un kültürel dokusunun 1980’lerden bu yana nasıl şekillendiğini ve dönüştüğünü öznel hikayeler üzerinden anlamlandırabilmeyi mümkün kılacak bir tartışma platformu yaratmak. Kentin kültürel dokusunun dönüşümü, mimarlık, görsel sanatlar, sanat piyasası, festival kültürü, sahne sanatları boyutlarını içeren farklı perspektiflerden ele alınacak. Bu çerçevede katılımcılara, farklı kuşaklara ve kimliklere sahip bireyler olarak kent mekânını ve kentin kültür-sanat hayatının farklı dönemlerini nasıl deneyimlediklerine; kendi uzmanlık alanlarının kentin geçirdiği dönüşümle nasıl eklemlendiğine; kentin fiziksel ve kültürel dokusunun dönüşümünü nasıl değerlendirdiklerine ilişkin sorular yöneltilecek.

Mimar, Mimarlık Tarihçisi, Öğretim Üyesi Uğur Tanyeli’nin konuk olacağı “İstanbul, Yakın Plan: Mimarlığın ve Kentin Son On Yılı” başlıklı ikinci buluşma 29 Kasım 2018, Perşembe günü, saat 17.00’da yapılacak.

Moderatör: Asuman Suner
Tarih: 29 Kasım 2018, Perşembe
Saat: 17:00 – 19:00
Yer: İstanbul Politikalar Merkezi, Minerva Han, Karaköy

Katılım için lütfen tıklayın.

Etiketler

Bir yanıt yazın