Perfect Light / Kusursuz Işık

PLD Türkiye dergisinin düzenlediği “İçinden Işık Geçen Filmler” serisinin ilk filmi; “Perfect Light” belgeseli 14 Kasım 2018 tarihinde saat 19:00'da Salt Galata’da gösterilecek.

PLD Türkiye dergisi, ışığın mimariye, insan hayatına, yaşam kalitemize etkilerine inanan paydaşlar yaratmak için düzenlediği etkinliklere ” İçinden Işık Geçen Filmler” temalı film gösterimleri ile devam ediyor. PLD Türkiye, farklı mekanlarda göstereceği ve aydınlatma kavramının çeşitli boyutlarına odaklanan film serisi “İçinden Işık Geçen Filmler” ile aydınlatma tasarımı kavramını gündeme taşıyarak bir iletişim ortamı yaratmayı hedefliyor.

“Perfect Light” dünyanın önde gelen aydınlatma tasarımcılarının deneyim ve anılarından yola çıkarak aydınlatma dünyasını gözler önüne seriyor. Belgesel, New York, Berlin, Milano, Reykjavik, Sao Paulo, Stockholm, Dubai, Paris, Londra ve Atina’ dan sonra Türkiye’de de PLD Türkiye katkılarıyla izleyicilerle buluşuyor.

“Perfect Light” Hakkında:
Işık kaynaklarının ve aydınlatma sektörünün gelişimi her zaman “Kusursuz Işık” kavramı arayışı ile oldu. Bugüne kadar üretilmiş ışık kaynaklarının aksine LED teknolojisi, tüm ışık kaynaklarının yerini aldı ve neredeyse kendisi dışında kalan tüm teknolojileri işlevsizleştirdi. Bu durumda LED’e “Kusursuz Işık” diyebilir miyiz? Lambanın icadından bu yana yaşanan en büyük devrimin ortasında mıyız?

“Perfect Light (Kusursuz Işık)” belgeseli, dünyanın önde gelen aydınlatma tasarımcılarına kendi “Kusursuz Işık” algılarını, ışık kaynakları, aydınlatma tasarımı üzerinde düşüncelerini sorarak, modern dünyayı kavramamızı sağlayan aydınlatma teknolojisinin izini sürüyor. “Perfect Light” belgeseli dünyaca ünlü aydınlatma tasarımcıları Christopher Bauder, Don Slater, Enrique Peiniger, Francesco Iannone & Serena Tellini , George Brainard, Gerd Pfarré, Giovanni Traverso, Howard Branston, James Carpenter, John Lau, Kai Piippo, Kaoru Mende, Leni Schwendinger, Lisa Ishii, Louis Clair, Mark Major, Moritz Waldermeyer, Motoko Ishii , Paul Gregory, Prof. Andreas Schulz, Roger Narboni & Stuart Alexander’ın katkı ve katılımları ile hayata geçti.

Film Gösterimi “Perfect Light / Kusursuz Işık”
Tarih: 14 Kasım 2018, 19.00
Yer: Salt Galata

Gösterim dili İngilizce’ olup, gösterim ücretsizdir.

Kayıt için tıklayın >>

Etiketler

Bir yanıt yazın