Çocuklara Miras: Bergama

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan "Çocuklara Miras: Bergama" miras ve çocuk atölyesi 26-28 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Atölye, ilkokul çağındaki bireyler arasında kültürel mirasın sahiplenilmesine ve korunmasına yönelik farkındalığın arttırılmasını ve çeşitli deneyimsel pratikler yordamıyla interaktif bir bilgi aktarımı sürecinin oluşturulmasını amaçlıyor.

Atölye, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinin yanı sıra Bergama Belediyesi, Bergama UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Başkanlığı, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alman Arkeoloji Enstitüsü, ICOMOS Türkiye ve yerel paydaşların katılımı ile yapılacak. Çocuk ve mimarlık alanında deneyimli atölye yürütücüleri tarafından kurgulanacak olan bu süreç; çeşitli uygulamalı faaliyetlerin yanı sıra yazar söyleşileri, okumalar, çizgi film gösterimi ve yerinde ziyaretleri içeriyor. Çalışmalarda elde edilecek sonuç ürünler ise; 29 Ekim 2018 gününden itibaren Bergama Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın