Toplumsal Cinsiyet ve Mekân İlişkilerine Yakından Bakmak

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 22 Ekim 2018 tarihinde "Toplumsal Cinsiyet ve Mekân İlişkisine Yeniden Bakmak" adlı bir günlük konferans düzenliyor.

Etkinliğin tanıtım metni:

Toplumsal cinsiyet ve mekân, karşılıklı ve sürekli olarak birbirlerini inşa eden, çeşitlenip farklılaşan, birbirinden bağımsız ele alınması mümkün olmayan toplumsal süreçlerdir. Mekânı cinsiyetli okumanın, toplumsal cinsiyet farklılık ve eşitsizliklerini açığa çıkarmada kritik bir rolü olduğunu biliyoruz. Bu açıdan, bugün sosyolojiden siyaset bilimine, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmalarından antropolojiye, edebiyata, coğrafyaya ya da şehircilik çalışmalarına kadar geniş bir alanda konu edinilen feminist coğrafya alanına yönelik ilgi Türkiye’de de her geçen yıl artmaktadır. Ancak, bu yoğun ilgiye rağmen, toplumsal cinsiyet ve mekân ilişkisine dair derinlikli teorik ve metodolojik tartışmaların kendine yeterince yer bulmadığını gözlemlemekteyiz.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak 22 Ekim 2018 tarihinde “Toplumsal Cinsiyet ve Mekân İlişkisine Yeniden Bakmak” adlı bir günlük konferansı, bu alanda çalışan genç araştırmacı ve akademisyenlerin (lisansüstü seviyesindeki programların öğrencileri ve doktorasını son beş yılda tamamlamış kişiler) katılımıyla gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Bu konferans ile yapılan çalışmaları paylaşmayı, birlikte düşünmeyi, feminist coğrafya alanında çalışan araştırmacı ve aktivistlere yaptıkları araştırmalar hakkında tartışma ve paylaşma ortamı yaratmayı amaçlıyoruz.

Konferansa katılım ücretsizdir.

Konferans programını buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın