IAPS-CS Kültür ve Mekan Tasarım Atölyesi 4

17-20 Ocak tarihleri arasında ÖzÜ-X’te gerçekleşen atölyelerde kentin artiküle edilen hali üzerinden kapsamlı bir İstanbul sorgusu yapıldı.

Yedi ayrı atölye çalışmasının yer aldığı etkinliğin sonuç ürünlerinin yer alacağı sergi 11-14 Şubat tarihleri arasında, atölye sürecine dair paylaşımlar ve ödül töreni ise 16 Şubat tarihinde TAK- Kadıköy’de yer alacak.

 

Detaylı bilgi için:

www.iaps-culturespace.com
www.iaps-culturespace.com/bulusmalar4
www.iapscsnetwork2018.tumblr.com
www.instagram.com/iapscultureandspace

Etkinlik, yedi ayrı alt atölyeden oluşmaktadır:

Etkinlik Takvimi

  • Sergi: 11-14 Şubat 2019 (TAK Kadıköy)
  • Kültür ve Mekan Öğrenci Buluşmaları 4:
  • (Sempozyum, Kolokyum, Sergi, ödül töreni): 16 Şubat 2019 (TAK Kadıköy)

 

23 Kasım 2018 tarihine kadar devam eden başvurular neticesinde toplam 17 atölye yürütücüsü ve 74 öğrencinin yer aldığı etkinlikte, kente dair çok kapsamlı bir üretim ve sorgu süreci gerçekleşti.

“Sonsuz bir kentsel artikülasyon mekanı olarak İstanbul” ana teması ile İstanbul’un çoklu yapısı bağlamında söylem, eylem, inşa ve ifşa üzerine artiküle edilen kent sorgusunu ortaya koymayı amaçlayan Tasarım Atölyesi 4 süresince

  • Kenti zihnin merkezine almak, tasarımın yapım-bozum-yeniden yapım döngüsünde ortaya nasıl bir bütünü ya da parçayı koyar?Değişen ve dönüşen İstanbul’un sonsuz katmanları bu zamansal kesişim noktaları üzerinden, nasıl alternatif yaşam senaryoları üretebilir? İstanbul’a dair alternatif, önerme, manifesto ve diyalog olanakları neler olabilir?
  • Artiküle edilen kent ne söyler, bugünün mimarlığının dili nedir? Nasıl okunur? Mimarlık bugün neyi, nasıl inşa eder?
  • Mimari kendini kentin öngörülemeyen hali ile nasıl ilişkilendirir?
  • Kent nasıl tepki verir, mimarlık nasıl müdahale eder, yer ne söyler, toplum ne okur?
  • Sonsuz bir kentsel artikülasyon mekanı olarak İstanbul’da yeni yaşam biçimleri üzerine oluşturulacak bir dizin, içinde hangi “yeni” kavramları barındırır?

gibi sorular üzerine yeni bir zihinsel inşa süreci ortaya koymak amaçlanmıştır.

Bu kapsamda kentin artiküle olan halleri üzerinden alternatif okumaların üretildiği ve mimarlık, tasarım, güzel sanatlar fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımıyla 17-20 Ocak 2019 tarihleri arasında ÖzÜ-X’te gerçekleşen atölye çalışmaları kentsel artikülasyonların sınır ve olasılıklarını, kentin olasılıkları ve farklı katmanlarını farklı mimari ve sanatsal temsil yöntemleri ile ortaya koymuşlardır. Bu bakış açısı ile çıkarılan ürünler öncelikle 11-14 Şubat tarihleri arasında sergilenmeye başlanacak, ardından 16 Şubat tarihinde TAK Kadıköy’de yer alacak IAPS-CS Buluşmasında katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın