Osmanlı Konut Çalışmalarına Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı

4 Ekim Perşembe günü Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacak olan çalıştayda, Osmanlı dönemi konutları ele alınacak.

Son yıllarda artan bir şekilde Osmanlı yazılı kaynaklarına başvurularak yapılan çalışmalarla “Osmanlı döneminde konut” alanındaki perde aralanmış ve konuta dair tartışılabilecek bir ortam oluşmaya başlamıştır. Mimarlık alanında çalışan akademisyenlerin, disiplinler arası çalışmalarına imkan sağlayan yazılı kaynaklar, bu alan için zengin bir malzeme sunmaktadır.

Danışmanlığını Uğur Tanyeli ve Suraiya Faroqhi’nin, yürütücülüğünü Hatice Gökçen Özkaya’nın yapmış olduğu TÜBİTAK proje çalışmasının çıktısı olarak gerçekleştirilecek olan çalıştayda, araştırmalarında bu yazılı kaynakları kullanan akademisyenlerle, mimarlık ve konut alanlarında bu malzemelerin kullanımı, kullanım yöntemleri, yeni çalışmaların sorunsalları ve yeni yaklaşımlar ve öneriler üzerine derinlemesine bir tartışma açmak hedeflenmektedir. Davetli akademisyenler bu alanda yapmış oldukları çalışmaları sunacaklar ve sunumların ardından bu çalışmaların sınırlılıkları ve potansiyelleri üzerine açılacak tartışma ve değerlendirme platformu oluşturulacaktır. Etkinlik 4 Ekim Perşembe günü Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın