Türkiye Tasarım Kronolojisi: Türkiye Endüstriyel Tasarım Tarihinde Küçük Sanatlar Meselesi

4. İstanbul Tasarım Bienali ve Studio-X iş birliğiyle hayata geçirilen "Türkiye Tasarım Kronolojisi | Sohbetler" projesi kapsamında düzenlenen 29 Eylül 2018 tarihindeki etkinliğin konuşmacısı Bahar Emgin olacak.

4. İstanbul Tasarım Bienali, Studio-X iş birliğiyle “Türkiye Tasarım Kronolojisi | Sohbetler” adlı projeyle Türkiye’nin tasarım tarihi konusunda yaşanan derinlikli tartışma ve belgeleme sürecini genişletiyor; gündelik yaşantının, tasarım çalışmalarının ve akademik arayışların muhtelif parçalarına değen bu başlıklara dair içeriklere yenilerini ekliyor.

“Türkiye Endüstriyel Tasarım Tarihinde Küçük Sanatlar Meselesi” etkinliğinin tanıtım metninden:

1950’lerde kurulan Amerika tarafından “Türk Küçük Sanatlarını Geliştirme Ofisi” faal olduğu süreç içerisinde, geleneksel zanaat ürünlerinin modern bir estetikle yorumlanmasından oluşan yüz elli kadar numune üretti. Seri üretime geçilemeden ofisin kapatılmasıyla bu deneyim, unutulmuş kısa bir cümleye dönüştü. Sekteye uğradığı yerden ofisin izini sürmek, endüstriyel tasarımın Türkiye’deki hikayesinde zanaat, politika ve ekonomi ilişkisinin tartışılabileceği yeni bir sayfa açacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın