İstanbul Buluşmaları 2018: Ekolojik Kriz Ortamında İstanbul’da Gündem, Söylem, Eylem

2007'den beri her yıl belirli temalar çerçevesinde düzenlenen ve İstanbul gündemini takip etmeyi hedefleyen İstanbul Buluşmaları'nın on ikincisi, 28-29 Eylül 2018 tarihlerinde İTÜ Taşkışla Kampüsü Nezih Eldem Konferans Salonu`nda yapılacak.

Bu seneki İstanbul Buluşmaları, çözüm bekleyen en acil sorunlardan biri olan ancak küresel ve ulusal gündem içinde kendisine ön sıralarda yer bulamayan ekolojik kriz ve küresel iklim değişikliği meselesine odaklanıyor. İstanbul perspektifi ile bakılınca, odağa alınan konu yerel gündem ile ilişkileniyor; göç ve mültecilikten büyük projelere, yerel demokrasi ve politikadan medyaya, sokak, park ve bostanlara kadar bütün yerel konu başlıkları küresele eklemleniyor.

Bu yılın buluşmalarında, küresel iklim değişikliğine İstanbul’dan verilen cevaplar gündeme gelecek ve üç ana başlık altında yerel ve küresel gündemin birbirleri ile nasıl ilişkilendiği tartışılacak. Bu tartışmalar esnasında alışılagelmiş konuşmacı-dinleyici ikileminden uzaklaşılarak her konuda yapılacak çerçeve sunuşların ardından dinleyenlerin de konuşmacı olacağı, ilgili konuda okuyan, araştıran, söylem ve eylem üreten katılımcıların da deneyimlerini ve görüşlerini aktarması talep edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın