AURA-İstanbul Güz Dönemi Sertifika Programı Başvuruları

AURA-İstanbul 2018 Güz Dönemi Sertifika Programı için başvurular açıldı. 24 Eylül'de başlayacak ve on beş hafta boyunca devam edecek olan programa son başvuru tarihi 10 Eylül 2018.

AURA-İstanbul Güz Dönemi Sertifika Programı, mimari ve kentsel tasarım sürecini hem teorik, hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen genç meslek insanlarına kapılarını açıyor. Başta mimarlık, şehir planlaması, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve plastik sanatlar bölümleri olmak üzere ilgili disiplinlerin lisans derecesine sahip olmak ise başvuru için ön koşul oluşturuyor.

AURA-İstanbul, Sertifika Programı ile katılımcılarına,
• Akademik / profesyonel hayata geçişte donanımlarını zenginleştirme,
• Mimarlık ve şehirciliğin düşünsel boyutuna yeni pencereler açma,
• Güncel kentsel meseleleri disiplinler arası bakış açışı ile ele alma,
• Kendi seçtiği bir konuda nitelikli yol göstericiler ile araştırma yapma olanağı sunuyor.

Program İçeriği

Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel meselelere disiplinler arası bakış açısı ile yaklaşıyor. Bu stüdyoda katılımcılar kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda İstanbul’a ilişkin proje ve araştırma konusu belirleyecek ve stüdyo danışmanları ile çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.

Hazırlanan içerik, AURA-İstanbul bünyesinde yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası Konferanslarına, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölyelere, belirtilen konuları destekleyici gezilere katılma olanağı sunuyor. Katılımcılardan ise programın dinamik yapısına uyum sağlamaları ve tüm dönemde tam zamanlı yer almaları bekleniyor.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  • Niyet mektubu (Katılımcı adayının araştırma programına katılma amacı ve hedeflerini, Program kapsamında geliştirilecek İstanbul ile ilgili araştırma/tasarım projesini kaleme aldığı kapsamlı ve açıklayıcı metin)
  • Güncel özgeçmiş ve çalışmaları içeren dosya
  • İngilizce yeterliliği gösteren sınav sonuç belgesi (İngilizce yeterlilik belgesi, program başvurularında ön koşul değildir.)

 

AURA-İstanbul Sertifika Programı Stüdyo Yürütücüsü Sinan Logie Oldu

AURA-İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi, 2018 Güz Dönemi “Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu” yürütücüsü, mimar, akademisyen ve sanatçı Sinan Logie oldu.

Sinan Logie’nin yürütücülüğündeki stüdyoda:

  • Kent ile kırsalın bulanık arakesitinde; kent, altyapı ve doğa arasında kurulan iliṣkiler ele alınarak başlanacak. Stüdyo katılımcıları ile grup halinde kentin çeperlerinde yürüme metoduyla ”İstanbul’un Çeperlerinin Mekan Atlası” oluşturulacak.
  • Grup çalışmalarına paralel olarak, katılımcılar kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda İstanbul’a ilişkin proje ve araştırma konusunu netleştirip, Sinan Logie’nin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.
  • Dönem sonunda, tüm çalışmaların izlenebileceği bir sergi kurulacak. Sergi sürecinde ise katılımcılar tekrar sergi tasarımı ve organizasyonu için grup halinde çalışacak.

 

Sinan Logie Hakkında

Sinan Logie, 1998’de Brüksel Özgür Üniversitesi Victor Horta Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. İlk mimari deneyimlerini Belçika’nın en ilerici ofisleri arasında olan L’Escaut Architectures’da gerçekleştirdi. 2011 yılında İstanbul’a yerleşen Logie, mimarlık ve sanat çalışmalarına ek olarak 2013 yılından beri Bilgi Üniversitesi’nde 3. Lisans ve Yüksek Lisans stüdyolarında ders vermektedir. Yoann Morvan ile birlikte yazdığı ve kentin saçaklanmasını tartıṣan ‘İstanbul 2023’ isimli kitabı 2014 Güz döneminde Paris’te B2 Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Kitabın Türkçe versiyonu 2017’de İletişim yayınevi tarafından okurlara sunulmuştur. Ayrıca, 2015’ten itibaren Yaṣar Adanalı ile birlikte, mekansal adalet üzerinde araṣtırmalarını yoğunlaştıran Mekanda Adalet Derneği / Beyond Istanbul kurucuları arasındadır. Sinan Logie, OktemAykut Galeri ile 2014 yılından bu yana çalıṣmaktadır.

AURA-İstanbul Sertifika Programı’nda belirli bir süre daha katkı payı alınmıyor. Başvurular arasından seçilecek tüm katılımcılar ücretsiz olarak programda yer alma hakkı kazanacak. Başvuru hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın