Mardin 2018 – Koruma Güz Kampı

KORU (Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme) Projesi kapsamında, 9-17 Eylül 2018 tarihleri arasında Mardin'de yapılacak olan Koruma Güz Kampı için son başvuru tarihi 9 Temmuz 2018.

Günümüzde üniversite ve meslek yüksekokulu mezunlarının toplumdaki değişen rolü üzerine eğilen Güz Kampı, sürdürülebilir bir yaklaşım olan tarihi zanaatlar ve ustalığın devamlılığını ve doğru yöntemlerle korunmasını vurguluyor: taşınır ve taşınmaz kültür mirasları üzerindeki bozulmaları anlayarak, özgün tasarıma ve geleneksel üretim yöntemlerine sadık kalarak onarmayı prensip olarak benimsiyor.

Koruma Güz Kampı, KORU (Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme) Projesi’nin bir parçası. KORU Projesi, Kültürel Mirası Koruma Derneği ve Edinburgh World Heritage ortaklığında, British Council Kültürel Koruma Fonu desteği ile düzenleniyor. Güz Kampı sırasında öğrenciler eski Mardin’de konaklayacak, kendi atölye çalışmalarını tamamladıktan sonra grup atölyelerine ya da arazi gezilerine katılacaklar. Güz Kampı’nın tamamını başarılı bir şekilde tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek, ayrıca sertifika alanlar Edinburgh’da düzenlenecek Liderlik Akademisi’ne başvurma şansı kazanacak.

Grup atölyeleri, uygulama atölyeleri ve arazi gezilerinden oluşan Koruma Güz Kampı programı ve katılım koşulları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın