The Fab City Summit 2018

İş birliği ve yıkıcı teknoloji ile yerelde üretken, küresel çapta birbirleri ile bağlantıdaki şehirlerin daha sürdürülebilir ve daha erişilebilir bir geleceğe doğru dönüşümünün ele alınacağı The Fab City Summit 2018, Paris'te düzenleniyor.

Fab City, geleneksel bilgi ve ileri teknolojiyi kullanıp şehirlerde yerel üretim ve küresel iş birliğini mümkün kılarak, tüketim ve üretim biçimleri ile birlikte şehirlerdeki hemen her şeyi dönüştürmeyi amaçlayan bir hareket olarak tanımlanıyor.

Fab City Summit’in üçüncüsü, döngüsel ekonomi çevresinde öbeklenmiş pek çok inisiyatif ile verimli bir bölge olması dolayısıyla Paris’te organize ediliyor.

Fab Cirt Summit, Paris Belediyesi’nde yapılacak davetli bir etkinlik ile 11 Temmuz’da başlıyor. Açılış töreninin yanında şehirlerin geleceğine dair atölye çalışmalarının da yapılacağı etkinlik için bu mekanın seçilmiş olması, Paris Şehir Meclisi ile FabCity Grand Paris Association arasındaki sıkı iş birliğinin de bir göstergesi.

12 ve 13 Temmuz tarihleri için planlanmış profesyonellere yönelik konuşmalar, buluşmalar, ustalık sınıfları, atölye çalışmaları ve daha fazlası, Fab City Hareketi’ne dair ortak vizyonun biçimleneceği iki günün programını oluşturuyor.

14 Temmuz’da tüm kente açık Fab City Campus ile Fab City’nin yerel ve uluslararası deneyim ve prototiplerinin sergileneceği kısa süreli bir müdahale yaratılıyor. Çeşitli sergi ve atölye çalışmalarından oluşan programda, aynı zamanda Fab City Summit’in paydaşı FabLab ve makerspace’lere ziyaretleri içeren, kentliler için özel tasarlanmış rehberli turlar da bulunuyor.

FabCity Summit 2018 katılımcıları, 12-13 Temmuz programında Neil Gershenfeld, Danielle Wood, Indy Johar, Sherry Lassiter, Dave Hakkens, Saskia Sassen, Gerardo Pisarello, Ron Eglash gibi alanında lider isimlerle buluşacak.

İzmir ve İstanbul’a özel bir davet yollayan FabCity Grand Paris Association etkinliğe katılmak isteyenler FabCity Summit 2018 Connector ünvanlı H. Cenk Dereli’ye cenk@nobon.net adresinden ulaşabilir. Etkinlik hakkında detaylı bilgi için FabCity Global’ın resmi web sitesini ziyaret edebilir, ayrıca Facebook üzerinden de etkinliği takip edebilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın