Tarihi ve Bugünü ile Her An Harran

12 Haziran 2018 Salı günü saat 18.00’da Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda Annette Hanisch ve Ömer Doğan ile birlikte "Tarihi ve Bugünü ile Her An Harran" başlıklı bir söyleşi yapılacak.

Annette Hanisch ve Ömer Doğan, 2017 yılında Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Harran Kaymakamlığı’nın girişimiyle yayınlanan Her An Harran – Every Moment Harran kitabını hazırladılar. Türkiye’de 1988 yılından beri çevirmenlik ve makale yazarlığı yapmakta olan Annette Hanisch metin yazarlığını ve kitabın içeriğinin oluşturulmasını üstlenirken, üretimini Bodrum’da sürdüren fotoğraf sanatçısı Ömer Doğan kitabın görsel belgelemelerini yapmıştır.

Tarihi ve Bugünü ile Her An Harran söyleşisi, Bodrum’un Ege ve Akdeniz kültürüyle şekillen mimarisinin içinden Harran’ın Mezopotamya ve Küçük Asya’nın devinimlerle dolu tarihiyle sürekli dönüşüm geçiren mimarisi ve kültürel çeşitliliğine uzanacak. Harran’ın mekânsal, yapısal ve kentsel oluşumların arka planındaki sosyal ve kültürel hareketlilik ile tarihsel süreçlerini karşılaştırmalı ve ilişkisel yorumlarının yapılmasına olanak verecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın