Tapınaklar ve Şehirler

2 Haziran 2018 Cumartesi günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı'nda Prof. Dr. Tamer Gök ile yapılacak olan "Tapınaklar ve Şehirler" başlıklı söyleşi, tüm katılımcılara açıktır.

Tamer Gök, Türkiye’de mimarlık fakültelerinin sayısının adeta “patladığı” ama niteliklerinin sorgulandığı bir zamanda Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni Çukurova ve Akdeniz kültür dünyasına kök salacak verimli bir düşünsel iklimi oluşturarak kurmuştur. Diğer üniversitelerin akademik kadrolarını devşiren ya da cazip olanaklarla kendine çeken, kısacası “hazıra konmayı” tercih eden anlayışın tersine, genç bir akademik kadronun yetişip olgunlaşmasına olanak veren koşulları hazırlayıp ve bunları sabırla uygulayarak kurulmasını sağlamıştır. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin bugün idari sorumluluğunu da almış olan üyeleri, Tamer Gök’ün girişimiyle başta Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ortamı içinde yetişirken aynı zamanda araştırma görevlisi olarak da hizmet vererek “eğitimci” kimliklerini de oluşturmuşlardır. 2000’li yılların başından itibaren ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olanların öğrencilik yıllarına ait anılarında bu kadronun her zaman özel bir yeri olacaktır.

Mersin’e, Çukurova’ya, Akdeniz’e olan bağlarını akademik üretimi ve etkinliğine aktarmasının beraberinde ziraat ve çiftlik yaşamına da taşıyarak aktif bir tarım kültürünü çevresine aşılayan Tamer Gök’ün konuşmacı olduğu “Tapınaklar ve Şehirler” başlıklı söyleşi, tüm katılımlara açıktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın