Kalkan Olmak – Becoming Kalkan

29 Mayıs 2018 Salı günü saat 18:00'da Bodrum Mimarlık Kitaplığı'na, "Kalkan Olmak - Becoming Kalkan" başlıklı söyleşi ile mimar-plancı Babar Mumtaz konuk olacak.

Mimarlık eğitimini Türkiye’de ODTÜ – Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Londra’da AA – Architectural Association’da tamamlamasının ardından konut finansmanı ve kentsel gelişim alanlarında uzmanlaşan Babar Mumtaz, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan toplumların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerde elli yıla ulaşan uluslararası deneyime sahiptir. 1974 yılında UCL-University College London’da DPU – Development Planning Unit’e katılan Mumtaz, bu birimde 2005 yılına kadar görev almış ve yöneticiliğini de üstlenmiştir. Gelişmekte olan ülkelerin şehirlerinde konut ve kentsel gelişim programları ve politikaları alanında etkinlik gösteren Urbanovation kuruluşunu yönetmektedir.

Babar Mumtaz, Asya ve Afrika kıtası ülkeleri ile Orta Doğu ve Arap ülkelerine yayılan geniş bir coğrafyada uluslararası ve yerel projeler ile kalkınma programlarında etkinlik göstermektedir. Uganda, Somali, Zaire, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka, Bangladeş, Maldivler, Endonezya, Afganistan, Mongolya, Kırgızistan, Irak, Jordan, Lübnan, Mısır, Yemen, Kuveyt, Sudan ve Gana’da toplumsal gelişim projelerinde rol almıştır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Dünya Sağlık Örgütü, Asya Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası projelerinde konut politikaları ve finansmanı, katılımcı planlama, düşük gelirliler için ucuz konut programları alanlarında danışmanlık yapmış olan Mumtaz, 1985 yılında Türkiye’de Çukurova Kalkınma Projesi’nde çalışmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın