Müzecilik Seminerleri “İletişim Odaklı Müzeler”

Akbank Sanat & ICTOP'un işbirliği ile "İletişim Odaklı Müzeler" başlığını taşıyan ve Uluslararası Müzeler Günü kapsamında düzenlenen Müzecilik Seminerleri, 25-26 Mayıs tarihleri arasında Akbank Sanat'ta.

Etkinliğin tanıtım metni:

ICOM-ICTOP (Uluslararası Müzeler Konseyi – Uluslararası Personel Eğitimi Komitesi) ile iş birliği içerisinde Akbank Sanat’ın düzenlediği “İletişim Odaklı Müzeler” semineri, 2018 yılı Uluslararası Müzeler Günü’ne ve dünyanın her bölgesinde müzelerle ilgili farklı seviyelerde eğitim programlarını destekleyen ve teşvik eden ICTOP’un kuruluşunun 50. yılına adanmıştır.

2018 Uluslararası Müzeler Günü’nün teması ‘Hiper Bağlantılı Müzeler: Yeni Yaklaşımlar, Yeni Kitleler’, iletişim odaklı müze kavramına göndermede bulunur ve gelişen yeni teknolojilere vurgu yapar. İç ve dış çevreleriyle sürdürülebilir iletişim kurabilen müzeler “iletişim odaklı müzeler” olarak tanımlanmaktadır. Bireyler ve kitleler, müzeciliğe yarım asırı aşan bir süredir yön veren bu yaklaşımı benimsemiş müzelerin önceliği haline gelmiştir. Günümüzün dinamik müzeleri, ziyaretçileri ile bütünleşme amacıyla teknolojiyi göz ardı etmeden geleneksel yöntemleri sorgulayan, bunları yeniden değerlendiren ve geliştiren, strateji üretecek gündemler yaratan ve gerçekleştirdikleri sergiler, eğitici programlar ve aktivitiler aracılığıyla geniş kitlelere ulaşmayı başaran örgütlenmelerdir. Ancak bu dinamizmi yakalarken bu müzeler nasıl bir yöntem izlemektedir? Bu iletişim odaklı yaklaşım müzelerde ne gibi değişiklikler gerektirmektedir? İletişim teknolojilerinin hızı karşısında, müzeler kendilerini nasıl konumlandırmaktadır? İletişim Odaklı Müzeler Seminerleri’nde, teknolojinin yarattığı yeni koşullar göz ardı edilmeden müzeciliğin iletişim odaklı tarafı dikkate alınarak müze iletişimi ile ilgili bu konular ele alınacak ve tartışılacaktır.

Bu kapsamda, “İletişim Odaklı Müzeler” Seminerleri bağlamında ele alınacak konular, müze deneyimindeki değişim; müzelerin pazarlama stratejileri; müzelerin katılımcı yaklaşımları; müzelerin sosyal medya kullanımı; müzelerde iletişim kavramı ve bu konularla bağlantılı eğitim/mesleki gelişim çalışmaları üzerine odaklanacaktır.

Etkinliklerde simültane çeviri yapılacaktır.

Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinden Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

Program

  • 25 Mayıs 2018|10:00 Müzecilik Seminerleri 1. Oturum: “Müze Deneyimini Tasarlamak”
  • 25 Mayıs 2018|13:00 Müzecilik Seminerleri 2. Oturum: “Değer Üreten Müzeler: Pazarlama Stratejileri”
  • 25 Mayıs 2018|15:30 Müzecilik Seminerleri 3. Oturum: “Açık Müze: Katılıma Yönelik Yaklaşımlar”
  • 26 Mayıs 2018|10:00 Müzecilik Seminerleri 4. Oturum: “Sosyal Medyada Müze Olmak”
  • 26 Mayıs 2018|13:00 Müzecilik Seminerleri 5. Oturum: “Müzecilik Eğitimlerinde ve Müzecilerin Mesleki Gelişimde İletişim”
Etiketler

Bir yanıt yazın