Sınır, Mekan, Onur

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından organize edilen Çarşamba Seminerleri, 16 Mayıs'ta #dayanışma teması ile 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’ndan Burak Acıl ve Enes Ka'yı konuk ediyor.

“Sınır, Mekan, Onur” başlıklı sunumun tanıtım metninden:

Her geçen gün artan ümit ve çeşitlilik ile birlikte LGBTİ+’lar için hayatın her alanında eşitlik ve adaleti talep etmek için düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası 26 yaşında. Bağımsız kolektiviteyle, her sene yenilenen kadroyla organize edilen Onur Haftası’nda bu yıl bize çekilen sınırları, bizim istediğimiz sınırları ve daha nice sınırları konuşuyoruz.

Meydanlara, sokaklara ve daha nice mekanlarda görünmez sınırlar olur bazen. Bazen de bu sınırlar görünür hale gelir. Bununla birlikte cinselliklerimizin, kimliklerimizin, varoluşlarımızın neden dört duvarla çevrili bir mekana ya da bir gettoya sıkıştığını sorgulamak gerekir. Bu dört duvardan akıp kent içindeki meydanlarda ve sokaklarda varolmanın ne anlama geldiği üzerine düşünmek gerekir. Eşitlik ve özgürlük ile gecelerin, sokakların ve meydanların bir bağı var. Bunu konuşalım.

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’ndan Burak Acıl ve Enes Ka, “Sınır, Mekan, Onur” başlıklı sunumu ile bu haftaki Çarşamba Semineri’nde; mücadelenin geçmişinden, Onur Haftası’nın konumundan; mekansal sınırların, sosyal sınırların LGBTİ+’lar için ne ifade ettiğinden bahsedecek. Bununla birlikte kent içindeki görünmeyen sınırları ve bu sınırlarla LGBTİ+’ların ilişkisini, dost mekanları konuşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın