İstanbul Yollarında Kentsel Politik Ekoloji Yaz Okulu – 2018

Mekanda Adalet Derneği, İstanbul'un doğasını ve doğanın İstanbul'unu yürümek, düşünmek, konuşmak için, 18 Haziran - 01 Temmuz 2018 tarihleri arasında dördüncü yaz okulunu düzenliyor. Son başvuru tarihi: 5 Mayıs 2018.

Mekanda Adalet Derneği (MAD), 18 Haziran – 01 Temmuz 2018 tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “İstanbul Yollarında Kentsel Politik Ekoloji” yaz okuluna başvuruları kabul ediyor. Yaşar Adanalı ve Sinan Erensü koordinasyonunda, MAD’nin İstanbul’daki merkezinde ve kentin sokaklarında gerçekleşecek olan yaz okulu, kentsel politik ekoloji ile ilgili öğrencilere ve tüm meraklılara açık.

Kent ve ekoloji meselelerini bir arada düşünmeyi hedefleyen bu yaz okulu kapsamında bir yandan kentsel politik ekoloji külliyatının ana metinleri gözden geçirilirken, bir diğer yandan da araştırma alanı üzerinden İstanbul’un nasıl yeniden keşfedilip çalışılabileceği tartışılacak.

Alışılagelmiş pedagojik metodlardan farklı olarak, dersliği İstanbul yollarına taşımayı planlayan yaz okulu, bir dizi okumanın yanı sıra mahalleleri, parkları, bostanları içeren saha gezileri etrafında şekilleniyor. Kentsel dönüşümleri ve bu dönüşümlerin toplumsal ve ekolojik etkilerini teorik bir çerçeve ile ele alıyor. Bu alanda çalışan; sosyoloji, şehir planlama, mimari, ekonomi, hukuk gibi farklı disiplinlerden gelen uzmanların katkıları ile zenginleşiyor.

Başvuru formu için tıklayınız.

Kontenjanın 12 ile sınırlı olduğu yaz okuluna katılım ücretsizdir ve katılımcılardan devam zorunluluğu beklenmektedir. Katılımcılara yaz okulu sonunda sertifika verilecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın