Mimarlar Polisiye Roman da Yazar

03 Nisan 2018 Salı günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda düzenlenen “Mimarlar Polisiye Roman da Yazar” başlıklı söyleşinin konuğu mimar Ahmet Sönmez olacak.

Türkiye’de 1960’lı yıllarda aydınlanmacı ve toplumla bütünleşmeyi önceliklendiren üretken bir genç neslin yeşermesinde, dünyadaki gençlik hareketleri kadar Türkiye’nin kendine has toplumsal süreçleri de etken olmuştur. Ahmet Sönmez, hem dünyayı hem de Türkiye’yi bir arada değerlendirebilen bu gençliğin doğup olgunlaştığı ortamın tüm koşullarını ve toplumsal iklimlerini yaşamış bir temsilcisidir.

Ahmet Sönmez, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Mimarlık eğitimi sonrasında 1970-1973 yılları arasında İller Bankası’nın İmar Planlama Dairesi’nde plancı mimar olarak görev yapmıştır. Bu yıllarda Bodrum Yarımadası İmar Planlamasında görev almıştır. 1976 yılından itibaren kurmuş olduğu MAP Organizasyon Mimarlık-Araştırma-Planlama şirketi bünyesinde mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda meslek örgütlerinde aktif sorumluklar alan Sönmez, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreterliği, Mimarlar Odası Genel Başkanlığı ve Mimarlar Derneği 1927 Genel Başkanlığı sorumluluklarını üstlenmiştir. Türkiye’nin uluslararası mimarlık organizasyonları, bienaller ve konferanslarına katılımında delegasyon başkanlığı ve üyeliği görevleri alan Sönmez, teknoloji, iletişim ve bilişim kültürüne olan ilgisinin yansıra son yıllarda peşi sıra yayımladığı polisiye romanlarıyla Türkiye’de bu alanda artan merak ve üretkenliğin Türkiye Polisiye Yazarları Birliği’ndeki etkin katılımıyla yayılmasına da hizmet vermektedir.

Ahmet Sönmez’in Brüksel Lahanası, Ankara Tavası ve Vaşington Portakalı adlı roman üçlemesini, 2014 yılında 1974 adlı romanı ve 2017 yılında Rezil Fabrikatör Dosyası ve Kaçak Mercedes Dosyası takip etmiştir.

Jake W. Stephenson ismiyle yayımladığı bu kitaplara en yeni romanı olarak katılan Kompozit Jüpiter Dosyası ve diğer romanları için imza günü olarak da düzenlenen Bodrum Mimarlık Kitaplığı Ahmet Sönmez “Mimarlar Polisiye Roman da Yazar” konulu söyleşi tüm katılımcılara açıktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın