ÇIN: Kitap Tanıtımı ve Sohbet

Cevdet Erek, Yetkin Başarır ve Tuna Ortaylı Kazıcı, Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu'nda sergilenen ÇIN hakkında konuşmak üzere 27 Şubat akşamı saat 18.30'da, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bir araya geliyor.

ÇIN (2017), Cevdet Erek, 57. Uluslararası Sanat Sergisi, Venedik Bienali, Türkiye Pavyonu, Fotoğraf: RMphotostudio

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda (13 Mayıs-26 Kasım 2017) sanatçı Cevdet Erek’in mekana özgü bir mimari müdahale ve otuz beş kanal sesten oluşan eseri ÇIN sergilendi.

Sanatçı Cevdet Erek, kitabın tasarımcısı Yetkin Başarır ve Türkiye Pavyonu’nun koordinasyonunu yürüten İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yurtdışı Projeler Yöneticisi Tuna Ortaylı Kazıcı, yapıt, yapıtın geleceği ve Ocak 2018’de basılan kitabı hakkında konuşmak üzere bir araya geliyor.

27 Şubat akşamı saat 18.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat’ta düzenlenecek sohbetin moderatörlüğünü gazeteci/yayıncı Cem Erciyes üstleniyor. Proje ekibinin diğer üyelerinin de katılacağı sohbet sırasında Ali Taptık’ın Venedik’teki mekanda yaptığı video belgeleme de ilk kez gösterilecek.

Ocak 2018’de basılan ÇIN kitabı, bienal süresince mekanda da ziyaretçiye sunulan “Kendini tekrar etmek için” adlı metin, kitap için özel olarak çekilmiş fotoğraflar ve diyagramlardan oluşan bir akışa eşlik ediyor. Kitapta ayrıca, proje öncesinde ve proje süresince paylaşılmış metinler yer alıyor. Türkiye’de İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Yapı Kredi Yayınları’nın dağıtımıyla yayımlanan kitabın konsepti ve tasarımı Yetkin Başarır’a, fotoğrafları ise Ali Kabaş’a ait.

Etiketler

Bir yanıt yazın