Kapadokya’da İçinden Köy Geçen Otel

16 Şubat 2018 Cuma günü saat 18:00'da Bodrum Mimarlık Kitaplığı'nda, Türkiye'nin "En İyi Kültürel Miras Oteli" seçilen Kapadokya Argos Oteli'nin mimari serüveni, restorasyon sürecinin sorumluluğunu üstlenen mimar Aslı Özbay'ın sunumu ile ele alınacak.

Uçhisar Güvercinlik Vadisi’nde tarihi dokunun on yılı aşan koruma ve restorasyon sürecinde hayata geçirilen Argos Oteli, “tarihi dokuya özgü koruma prensiplerinin turizm taleplerine yenik düşmeksizin uygulandığı bir restorasyon projesi” olarak, Türkiye’nin güncel mimarlık ortamında koruma – gelişme dengesinde gözetilmesi beklenen özgün mimari arayışlar için örnek olmaktadır.

Aslı Özbay, restorasyon ve koruma alanında proje geliştiriciliğinin yanında, yayın yönetmenliği, meslek örgütü ve Oda yöneticiliği, sivil toplum uluslararası projeler koordinasyonu yapmış; mimarlık buluşmaları ve çok sayıda sempozyumların organizasyonunu üstlenmiştir. Ülkemizde çağdaş mimarlığın belgelenmesi ile toplumsal platformlarda mimarlığın bir kaynak olarak tanınmasında Aslı Özbay’ın katkısı, Türkiye’de mimarlığın toplumla iletişimini çeşitlendirmiş ve yaygınlaştırmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın