Cumartesi Aurası: İhsan Bilgin – “Mimarlığın İçi / Dışı 2”

Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin sertifika programı dahilinde düzenlenen Cumartesi Aura'sına İhsan Bilgin, "Mimarlık İçi / Dışı" başlıklı konferansının ikinci bölümü ile konuk oluyor.

Prof. Dr. İhsan Bilgin

Mimarlık lisans eğitimini 70’lerde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra 80-90’larda Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 00’larda Bilgi Üniversitesine geçerek Mimarlık Fakültesi’nin kurucu dekanı oldu. Halen aynı fakültenin öğretim üyesidir. Modern dönem konut, yerleşme ve imar tarihleri ile modern mimarlık kültürü üzerine çalışıyor. Monografi niteliğinde çok sayıda mimar; bina ve kent, kitap, derleme ve yazıları bulunmaktadır. 80’lerden bu yana yapmış olduğu çok sayıda mimari projesi ve uygulanmış işi bulunmaktadır.

Cumartesi Aurası nedir?

Cumartesi Aurası, Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin sertifika programı dahilinde düzenlenen disiplinlerarası nitelikteki konferans dizisidir. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında tartışma, buluşma ve farkındalık ortamı oluşturmayı hedefler.

“Mimarlığın İçi / Dışı 2: Geometri mi? Hesap mı?” başlığı altında düzenlenen etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın