Mimarlık Seminerleri Dizisi – İslam Sanatları Müzesi Katar

2017-2018 döneminde sanat mekanlarına odaklanan Mimarlık Seminerleri Dizisi, 16 Mart'ta Aslıhan Demirtaş'ı konuk edecek.

Aslıhan Demirtaş, 2000 yılında New York’ta IM Pei’nin “İslam Mimarlığı’na hakim” baş tasarımcısı olarak Katar’ın başkenti Doha’da İslam Sanatları Müzesi projesinde çalışmaya başladığı ilk günden, sekiz yıl sonra Yo-Yo Ma’nın performansıyla açılışına dek geçen sürede bir müze binasının ve kurumunun fikirden inşasına dair sürecini paylaşacak.

Aslıhan Demirtaş Mimarlık ve Araştırma Ofisi ile Ali Cindoruk’un beraber kurduğu KHORA’nın direktörlüğünü yürüten Demirtaş’ın pratiği, yapı, peyzaj, yerleştirme projeleri, sergiler ve araştırmalar aracılığıyla farklı disiplinlerin sınır ihlallerinde varolur. Kendi pratiğini kurmadan önce IM Pei’nin baş tasarımcısı olarak Katar’da İslam Sanatları Müzesi ve Japonya’da Miho Chapel projelerinde çalışmıştır.

Etkinlik ücretsizdir. Ancak etkinliğe katılım sınırlı olup, davetiyeler bir saat öncesinden Akbank Sanat gişesinden temin edilmelidir. Etkinliğin Facebook sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın