Mimarlıkta Robotlar Serisi

Studio-X Istanbul'da düzenlenecek olan "Mimarlıkta Robotlar" serisinde başlıca konuşulacak konu başlıkları endüstriyel robotlar, havadan üretim yapan dronelar ve modüler otonom robotlar.

Begüm Aydınoğlu konuşuyor:

Neden mimarlıkta robotlara ihtiyaç duyuyoruz? Sadece işgücünü azaltmak için mi? Dijital tasarım yöntemleriyle beraber kullanıldığında, robotlar mimarlıkta yeni bir estetik anlayışını mümkün kılıyor. Hesaplamalı tasarım yöntemleriyle geometriyi optimize edip, yeni materyallerin robotik mimari üretime katılmasıyla ortaya minimum materyal kullanarak üretilen hafif yapılar çıkıyor. Robotların yüksek duyarlılıkta hassas olmaları ve tekrar etmede iyi olmaları özellikleri olmadan, mimarlıkta beklenen stil değişimine ulaşmak ve uygun maliyetli üretime geçmek çok zor gözüküyor.

Mimarlıkta Robotlar serisinde başlıca konuşulacak konu başlıkları; endüstriyel robotlar, havadan üretim yapan dronelar ve de modüler otonom robotlar.

11 Ocak: Mimarlıkta Robotlar: Günümüz

18 Ocak: Mimarlıkta Robotlar: Gelecek

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Begüm Aydınoğlu hakkında:

Y.Mimar Begüm Aydınoğlu, Londra’da Architectural Association Design Research Laboratory’de (AA DRL 2017) Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır. Zaha Hadid Mimarlik hesaplamalı tasarım bölümünün (ZHACODE) global yürütücüsü olan Shajay Bhooshan Studio kapsamında, robotların günümüzde mimari üretimde kullanımı alanında ve yeni yaşam alternatifi olarak yüksek performanslı şehirlerde kolektif yaşam üzerine tezini oluşturmuştur. Profesyonel mimari calışmaları Roma, İstanbul ve Londra’da çeşitli ofislerle devam etmiştir.

Etiketler

Bir yanıt yazın