9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı

Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı, 12-13 Nisan 2018'de T.C İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda düzenlenecek.

ÇATIDER’in iki yılda bir düzenlediği, çatı ve cephe sektöründeki yeniliklerin nabzının attığı sempozyum, artık çok daha kapsamlı bir içerik, daha yoğun katılım ve yeniliklerin paylaşıldığı bir konferansa dönüşüyor.

Işıklar Yapı Ürünleri’nin ana sponsorluğu ve Panelsan Çatı Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Braas Çatı Sistemleri’nin sponsorlukları ile 12-13 Nisan 2018’de T.C İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda düzenlenecek konferansa, alanlarında uzman çok sayıda saygın konuşmacı katılacak.

Enerji Etkin, Ekolojik Çatı ve Cephe Sistemleri ele alınacak

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nın ana teması; çevreci, verimli ve sürdürülebilir yapısı nedeniyle dünya gündeminde giderek önem kazanan ‘Enerji Etkin, Ekolojik Çatı ve Cephe Sistemleri’ olacak.

Dünya genelinde enerji verimliliği sağlayan, ekolojik çatı ve cephe uygulamaları hızla artarken, konferansa katılan şirketler bu konudaki çarpıcı yeniliklerini kamuoyuyla paylaşacak. Şirketler, akademisyenler, yerel yönetimler, tasarımcılar ve öğrencilerin şimdiden yoğun ilgi gösterdiği 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı, sektörün inovatif vitrinine dönüşecek.

Konuşmacılar

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç

Eskişehir Tepebaşı, Avrupa’nın örnek akıllı şehri olmaya hazırlanıyor. Tepebaşı Belediyesi’nin “Yaşam Köyü Projesi” Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nde 20 proje arasından seçilerek 5 milyon euro hibe almaya hak kazandı. 2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen projede REMOURBAN ‘Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli’ uygulanarak Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor. Ataç, 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nda projeyi anlatacak.

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can

Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından desteklenen ve Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında inşa edilen Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ankara Eryaman’da açıldı. Türkiye’de kamu binalarında enerji tüketimi ve buna bağlı sera gazı salımlarının maliyet etkin bir şekilde azaltılmasına bir örnek olarak inşa edilen okul, ülkemizde kendi enerjisini üreten ve yenilenebilir enerji eğitimi veren tek okul olma özelliğini taşıyor. ‘Yenilenebilir Enerji Uzmanı’ yetiştirecek bu yeşil okulda elektrik, ısınma gibi kullanılan tüm enerji, güneş ve rüzgârdan sağlanıyor. Can, 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nda projeyi anlatacak. 

Era Mimarlık Kurucusu Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu 

ERA Architects tarafından yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanarak projelendirilen çevre dostu “Garanti Teknoloji Kampüsü”, Leed Gold adayı bir yeşil bina olarak İstanbul Pendik’te inşa ediliyor. 4 bin kişilik, teknolojik bir köy olan bu örnek projenin odağında, etkin kaynak kullanımı, sürdürülebilirlik ve çevresel kalitenin artırılması yer alıyor. Hızıroğlu  9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nda projeyi anlatacak.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. ve DS Mimarlık Kurucu Ortağı Dr. Deniz Aslan

Binaların enerji performansını, hava kalitesini ve kent ekolojisini iyileştiren “Yeşil Çatılar”, sürdürülebilir ve enerji etkin binalarda her geçen gün daha sık rastladığımız, yenilikçi bir uygulama olarak öne çıkıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. ve DS Mimarlık Kurucu Ortağı Dr. Deniz Aslan, 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı’nda Bitkilendirilmiş Çatı Projeleri’ni anlatacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın