İtalyan Mimarların Öyküsü: Tamassociati

Yeditepe Üniversitesi'nden Moira Valeri'nin kuratörlüğünü yaptığı konferans serisinin üçüncü konuğu Tamassociati'den Simone Sfriso.

Fotoğraf: Massimo Grimaldi

Mimaride Taking Care, sınırsız büyüme ve sömürüye verilen bir tepkidir; hem mimarlık bazında, hem de insanlığın ve çevrenin karşılıklı saygısına dayanan mimari tasarım için kesin bir taleptir. Taking Care, çağdaş mimarinin birçok temasına yön verir.

Tamassociati, İtalya, Afrika ve Orta Doğu’daki sağlık tesisleri, kültürel yapılar ve kamusal alanlar için çalışmaktadır. Taking Care ise, “insanlar için daima yeni anlamlar ve olanaklar yaratma bilinci” ile mimarın çalışmalarında değerli bir uygulama haline dönüşür.

Tamassociati  tüm dünyada tanınan, özellikle Afrika’da inşa etmiş olduğu sağlık tesisleriyle bilinen bir mimarlar grubudur. 1996 senesinde Venedik’de faaliyetlerine başlamış olan stüdyo, kamusal alanların tasarımı ve sürdürülebilir mimari projeleri konu alarak Afrika, Ortadoğu ve İtalya’da bu alanda faaliyet göstermektedir.

Stüdyonun son zamanlarda kazanmış olduğu ödüller: LafargeHolcim 2017; Idea-Tops Award di Shenzhen 2016; 2014 İtalyan Mimarı; Zumtobel Design 2014 Ödülü; Curry Stone Design 2013 Ödülü; 2013 Ağahan Mimarlık Ödülü; G.Ius Gold Medal 2013; 2012 İtalyan Mimarisi Altın Madalya, “Acil Durum ” Mimarlığı Kategorisi.

Tamassociati, 2016 Venedik Mimarlık Bienali’nde İtalyan Pavyonu’nun kuratörlüğünü yapmıştır.

Moderatör: Moira Valeri, Yeditepe Üniversitesi

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için şu linkten rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Etkinlik boyunca İtalyanca – Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın