İtalyan Mimarların Öyküsü: Adalberto Libera

Moira Valeri küratörlüğündeki konferans serisinin bu seneki 2. buluşmasında, Akdeniz mimarisine odaklanan Madrida Talamona, Mimar Adalberto Libera'yı anlatacak.

Trentino’lu mimar Adalberto Libera (1903-1963), modern italyan mimarisinin en ilginç başrol oyuncularından biridir. Rasyonel mimarinin savunucularından ve teorisyenlerinden biri olarak, kendini 1920’li yılların başından itibaren betonarme yapı sistemlerinin eğitimine ve düzenli koşut yüzlü geometriyi baz almış tasarım araştırmasına adamıştır. Mimari üretimin tümüne damgasını vuran, İkinci Dünya Savaşı öncesinde ve sonrasında eserler arasında devamlılık unsuru olan bir çalışma çizgisi.

Marida Talamona, Roma Tre Üniversitesi’nde Çağdaş Mimarlık Tarihi dersleri vermektedir. Ve Venedik IUAV Üniversitesinde Doktora okulu hocaları üyesidir. Çalışmaları Avrupa’da XX. yy mimarlığı üzerine odaklanmış olup, özellikle Akdeniz mimarisi ve Le Corbusier’in eserlerine ağırlık vermektedir. Uluslararası dergilerde ve toplu eserlerde yazıları bulunmaktadır. Kitapları arasında Casa Malaparte ve 2011 senesinde Roma MAXXI’de düzenlenen serginin kataloğu olan L’Italia di Le Corbusier yer almaktadır.

Moderatör: Atilla Yücel, MArS-Architects

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon için aşağıdaki linkten kayıt yapmanız gereklidir.
http://www.iicistanbul.esteri.it/iic_istanbul/tr/gli_eventi/calendario/2017/11/la-lezione-di-adalberto-libera.html

İtalyancadan türkçeye simultane çeviri yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın