Öğrenci Çalıştayı: Ortaklaşalığın Mimarisi

Türkiye'de 1950-1970 yılları arasında yapılan konut projelerinde yer alan ortak yaşam alanlarına odaklanan çalıştay 21-22 Ekim 2017'de Ankara'da yapılıyor. Çalıştaya son başvuru tarihi: 18 Ekim 2017.

‘Ortaklaşalığın Mimarisi’ başlıklı lisans öğrencilerine yönelik çalıştay, dünyada ve Türkiye’de 1950-1970 yılları arasında yapılan konut projelerinde yer alan ortak yaşam alanlarına odaklanmaktadır.

Çalıştay kapsamında, Mimarlar Derneği 1927’de Umut Şumnu’nun yapacağı sunuşun ardından, Kavaklıdere bölgesine bir gezi gerçekleştirilecek ve Mimarlar Derneği 1927’ye de ev sahipliği yapan Cinnah 19 yapısı ile birlikte İlbank Blokları, İş Bankası Blokları, Kütüphane Evler ve Hayat Apartmanı ziyaret edilecektir.

İki günlük çalıştay süresinde katılımcılardan, yapıları ziyaret ederken yaşadıkları deneyimlerini görsel (fotoğraf, eskiz, vb…) ya da yazılı ‘diyalog’ araçlarını kullanarak, aktarmaları beklenmektedir. Katılımcıların çalıştay sonucunda ürettikleri çalışmalar, 26-27-28 Ekim 2017 tarihlerinde TED Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan sempozyumda sergilenecektir. Böylece, ‘Ortaklaşalığın Mimarisi’ sempozyum katılımcıları ile ‘diyalog’ kuracak ve Ankara’nın modern konut mirası ile bu mirasın sahip olduğu ortak yaşam alanları sempozyum katılımcılarına aktarılacaktır.

Çalıştay kapsamında katılımcıların şehirlerarası ulaşım ve konaklama harcamalarına yönelik bir bütçe ayrılmadığından dolayı, Ankara dışından başvuracak öğrencilerin bu durumu göz önünde bulundurmaları beklenmektedir.

Çalıştaya katılmak isteyen öğrencilerin buradan ulaşabilecekleri başvuru formunu 18 Ekim 2017 tarihine kadar doldurmaları gerekmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın