AltCity İstanbul Kayıtları Başladı

AltCity İstanbul, Türkiye’den sanatçıları bir araya getirerek yaratıcı teknolojilerin kullanımı üzerine yeni yöntemler öğreterek şehrin dokusu ve insanları üzerine interaktif bir dijital sanat programı. Programa başvuru için son tarih 10 Eylül.

Program, Türkiye’deki sanatçıların dijital sanat farkındalığını, günümüzde ve gelecekte dijital sanat projeleri üretme becerilerini ve bu konudaki işbirliği potansiyellerini artırmayı hedefliyor.

AltCity İstanbul, Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin dijital dönüşüm üzerine oluşturduğu interaktif bir platform; Digi.logue ve British Council işbirliğiyle ve Salford Quays merkezli dijital sanat programcıları Quays Culture‘ın yapımcılığını gerçekleştirdiği bir projedir.

Programın sanatsal yönetimini dijital medya ve ışık sanatlarında uzmanlaşan Birleşik Krallık merkezli bir dijital sanat grubu olan Squidsoup üstleniyor.

PROGRAM HAKKINDA

Program, Türkiye’den sanatçılara, iki hafta süreyle tam zamanlı bir çalışmanın parçası olabilecekleri heyecan verici bir fırsat sunuyor.

Programın amacı, yaratıcılığın, tecrübenin ve dijitalin kendi içinde bir amaç değil sanatsal yaratıcılığın aracı olduğu bir üretim ortamı yaratmaktır.

Squidsoup iki farklı teknolojik yaklaşım kullanacak ve katılan sanatçılar bunların örneklerini sıfırdan üretebilme deneyimi kazanacaklar. Kullanılacak teknolojiler Squidsoup’un BLOOM ve SUBMERGENCE projeleri temel alınarak oluşturulacak.

Squidsoup, fiziksel alan algısını ve anlamını değiştirmek ve yönetmek için yüzlerce hatta binlerce noktasal kaynaktan gelen kontrollü dijital ışıklar kullanmaktadır.

Katılan sanatçılar, yaratıcı / teknik danışmanların yönlendirdiği ve desteklediği küçük gruplar halinde (3-6 kişi) çalışacaklar.

İki haftanın sonunda katılımcı sanatçılar eserlerini Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki Digi.logue Space’de kendileri kurarak sergileme fırsatı bulacaklar.

Kimler Başvurabilir?

Sanatın tüm alanlarından dijital sanat ile deneysel çalışmalar yapmaya ve bunu gelecekteki sanat çalışmalarına dahil etmeye ilgi duyan sanatçıları ve yeni yetenekleri arıyoruz.

Program, deneyimi olsun olmasın farklı dijital bilgi seviyelerindeki sanatçıları rezidans programında yer vermeyi amaçlar. Bu yüzden, gelecekteki çalışmalarında dijital sanata yer vermeye gerçekten ilgi duyan tüm sanatçıları başvuru yapmaya davet ediyoruz.

Ek olarak program dahilindeki üç alandan herhangi birini keşfetmek isteyen sanatçılara yer verilir:

  1. Odak çalışma alanı: Katılan sanatçılar, fiziksel alanın desteklenmesi ve dijital destekli deneyimlerin oluşturulması için öncelikle kod, veri, ışık, ses ve etkileşimi kullanma yollarını keşfetme fırsatı bulacak. Üretilen işler Digi.logue Space’de sergilenecek.
  2. Sanatçılar, Zorlu Performans Sanatları Merkezinin ana katındaki büyük boyutlu video duvarı için içerik (video veya animasyon) üretebilirler. Sanatçıların çekimler için kendi kameralarını getirmeleri ve grubun bir parçası olarak ders alanında çalışmaları beklenecektir. Zorlu PSM, video duvarında gösterilecek çalışmalarını onaylama hakkını saklı tutar. Projeler dijital sanat alanında olmalıdır ve uygulama aşamasında ayrıntılı olarak açıklanmalıdır.
  3. Sanatçılar, Squidsoup’tan ders almak için rezidans programına katılabilir ve çalışmanın yürütüleceği alanda kendi dijital sanat projeleri üzerinde çalışabilirler. Sanatçılar, fikirlerini dersin bir parçası olarak paylaşma ve çalışmalarını halka sergileme prensibini benimsemelidir. Projeler dijital sanat alanında olmalıdır ve uygulama aşamasında ayrıntılı olarak açıklanmalıdır. Üretilen işler Digi.logue Space’de sergilenecek.

Program, Türkiye genelinden başvuruları kabul eder ve ihtiyaç halinde seyahat giderlerini kişi bazında değerlendirerek karşılayabilir.

Mali destek veya seyahat masrafları ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, arts.info@britishcouncil.org.tr adresinden ekiple iletişime geçebilirsiniz.

British Council ve Digi.logue üzerinden gerçekleştirilecek başvuru sürecinin sonucunda 12 sanatçıdan oluşan bir grup seçilecektir.

Takvim

  • Başvuru çağrısı: 15 Ağustos 2017 Salı
  • Başvurular için son tarih: 10 Eylül Pazar 24.00
  • Başvuruların değerlendirilmesi: 11 – 29 Eylül 2017
  • Başarılı adayların açıklanması: 2 Ekim 2017 Pazartesi
  • Elenen adaylarla iletişime geçilmesi: 7 Ekim 2017 Pazartesi
  • Program başlangıç tarihi: 23 Ekim 2017 Pazartesi
  • Program bitiş tarihi: 4 Kasım 2017 Cumartesi

Online başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın