Kültür ve Sanat Yazarlığı Atölyesi

British Council, görsel sanatlara odaklanan yazarlar için Kültür ve Sanat Yazarlığı Atölyesi düzenliyor. Açık çağrı başvuruları için son tarih 10 Ağustos 2017.

Mixer’in katkılarıyla hazırlanan bu atölye; Türkiye’deki sanat yazarlarına, mesleki becerilerini geliştirmelerinde ve görsel sanatlarla ilgili çalışmalarını daha çok sayıda yerel ve uluslararası izleyiciye ulaştırmaları konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Atölye; The White Review, art-agenda ve documenta 14’ün editörü, Londralı sanat eleştirmeni Ben Eastham’ın liderliğinde gerçekleşecek. Her bir katılımcıyla bireysel olarak ilgilenerek rehberlik edecek olan Eastham, katılımcıların yazdıkları yazıların düzenlemesini yapacak ve katılımcılara geri bildirimde bulunacak.

Katılımcıların Türkiye’de ikamet ediyor olması ve çevrimiçi ve/veya çevrimdışı platformlarda yayınlanmış en az üç makale kaleme almış olması gerekiyor.

British Council, katılımcıların 11-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek atölye ve yemek giderlerini üstlenecek olup ulaşım ve konaklama ücretleri katılımcılar tarafından karşılanacak.

Atölye çalışmasının sonunda, yayına hazır durumdaki yazılardan oluşan bir seçki de Mixer tarafından yayınlanacak.

TAKVİM

15 Temmuz-10 Ağustos: Katılımcılara açık çağrı
17 Ağustos: Atölye katılımcılarının duyurulması

Atölye

12 Eylül – 17.00-19.00: Mixer’de ilk toplantı
13 Eylül – Tüm gün: Sergi turları
14 Eylül – Tüm gün: Mixer’de atölye
15 Eylül – Tüm gün: Geri bildirim seansları

Başvuru koşulları için ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın