15. İstanbul Bienali Komşu Etkinliği “EV”

15. İstanbul Bienali Komşu Etkinliği “EV”, 9 Eylül 2017 – 4 Şubat 2018 tarihleri arasında Müze Evliyagil’de izlenebilir.

Ankara’nın ilk özel çağdaş sanat müzesi Müze Evliyagil, açılış sergisinin ardından ilk kapsamlı sergisine ev sahipliği yapıyor. 15. İstanbul Bienali Komşu Etkinliği “EV”, Derya Yücel küratörlüğünde 9 Eylül 2017 tarihinde Müze Evliyagil’in çatısı altında 38 sanatçının üretimlerini sanatseverlerle paylaşmaya hazırlanıyor.

Ev, hafıza, benlik, birey, aile, kimlik kavramlarına yönelik birleştirici güç olmasının ötesinde içerisi ve dışarısı diyalektiğinde komşu, mahalle, kent, toplum, çevre, yer, aidiyet, coğrafya gibi çok katmanlı anlamlara yönelik bir araştırmaya imkan sağlıyor. Ev, sanatçılar için düşünceleri, anıları ve düşlerine rehberlik edecek bir diyagram sunuyor. “Ev” farklı jenerasyon ve sanatsal pratiğe sahip sanatçıların üretimlerini ev kavramı etrafında yeniden yorumluyor.Serginin küratöryal çerçevesi, sanatın ve sanatsal üretim pratiklerinin çeşitliliği ötesinde kesişmeleri, imgenin öznel yoruma dayalı biricikliği ötesinde ortak anlatımları, kavramsal içeriklerin çok katmanlılığı ötesinde formsal diyalogları da araştıran bir senteze dayanıyor. “Ev”, Müze Evliyagil’in, bir koleksiyonun değişebilir, olasılıklara açık ve çoklu sentezlere imkan veren dinamik evsahipliğinde, koleksiyon dışı üretimlerin misafirliğiyle oluşuyor.

“EV”, müzenin koleksiyonundan Eşref Üren, Yüksel Arslan, Komet, Can Akgümüş, Canan Tolon, Necla Rüzgar, Gözde İlkin, Fırat Engin ve Yuşa Yalçıntaş’a ait yapıtları ile,Ahmet Doğu İpek, Ahmet Duru, Berat Işık, Berkay Yahya, Can İncekara, Cemre Yeşil, Cengiz Tekin, Çağrı Saray, Deniz Gül, Erdağ Aksel, Erdal Duman, Erinç Seymen, Erol Eskici, Ferhat Özgür, Hale Tenger, Hakan Gürsoytrak , Hera Büyüktaşçıyan, İpek Duben, İnci Furni, İrfan Önürmen, Leyla Gediz, Nezaket Ekici, Nil Yalter, Nuri Kuzucan, Romina Meriç, Şifa Girinci, Onur Ceritoğlu, Yaşam Şaşmazerve Yunus Emre Erdoğan’ın üretimlerini yan yana getiriyor.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın