Xeamül*

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde gerçekleştirilen İnsan ve Çevre dersi kapsamında düzenlenen sergi 9-23 Haziran 2017 tarihlerinde Studio-X İstanbul'da izlenebilir.

Sergi Hakkında:

Alternatif tasarım arayüzleri için bir sözlük

‘Tutarlı, denk düşen ve sistemli işaretler olarak varolan göstergelerin, öncelikle, özgün olarak ve gerçek olarak varolduğuna inanmak, yorumun ölümü demektir. Buna karşıt olarak, yorumun yaşamı, sadece yorumların varolduğuna inanmaktır.’
Michel Foucault

Xemaül, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde gerçekleştirilen İnsan ve Çevre dersi kapsamında organize edilmiştir.

Dersin tartışma başlıkları olan Duyarlı Davranışlar, Eylemin Mekansallaşması, Bedensel Tektonik, Kente Etkileşimli bir Deri Olarak Beden ve Kamusal Yüz, her öğrenci için fiziksel, doğal, sosyal ve çevresel meselelerin deneyimi üzerinden, yeni bir görsel dilbilimine aktarıldı. Bu dilbilim, temsil karşıtı ilişkilere eylemsel olarak bakan bir zemin üzerinden tartışıldı. Bu tartışmalar, öğrencileri kelimeler ve görsel ifadeleri sıfırdan bir araya getirerek, beklenmeyen tasarım önermelerini kapsayan bir sözlük üretmelerine olanak verdi. Bu kolektif sözlük; İstanbul Bilgi Üniversitesi Kazandibi binası ve kampüs alanı, Galata Kuledibi, Haliç kıyı şeridindeki insan ve çevre ilişkileri üzerinden üretilmiştir.

*Xemaül; öğrenilmiş kullanımları dışında mekan/yüzey/nesnelerin potansiyel kullanım ihtimalleri.
X. matematik: Bilinmeyen
Temaül. isim: Bir yerde öteden beri olagelen davranış
Kimya: Tepkime

Etiketler

Bir yanıt yazın