Peyzajın Süreçleri: OUPS

İstanbul Üniversitesi Tasarım Kulübü'nün düzenlediği, özel ve kamu kuruluşlarında peyzaj projesi süreçlerini ele alan söyleşi, 10 Nisan'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde yapılıyor.

Etkinlik Hakkında

İstanbul Üniversitesi Tasarım Kulübü, 2014 yılında öğrencilerin tasarım yeteneklerini geliştirmek, zihinsel becerilerini üst seviyelere taşımak, eğitim ve iş hayatı konularında bireylere yön verip akılda kalan sorulara cevap bulabilmek amacıyla kurulmuştur. Yalnızca sistematik düşünmek yerine sosyalleşmeyi, paylaşmayı ve farklı disiplinler içerisinde geniş perspektifli düşünmeyi hedefleyen bir öğrenci topluluğudur.

Ofis ve uygulama çalışmaları arasındaki farkları ve çalışma kapsamlarını anlamak amacıyla 2016 yılında OPS(Ofislerde Projelendirme Süreçleri) ve UPS(Uygulama Projeleri Süreçleri) başlıkları altında birbirleri ile bağlantılı etkinlikler düzenlenmiştir. Bugün ise Tasarım Kulübü, İstanbul Üniversitesi desteği ve Yapı Endüstri Merkezi’nin iş birliği ile daha detaylı bilgiler edinmek için hem ofis ve uygulama çalışmalarında hem de özel ve kamu kuruluşlarında peyzaj projelerinin süreçleri hakkında bir etkinlik düzenlemektedir. Birbirini takip eden bu etkinlikler ile kulüp, öğrencileri ilgilerini çeken alanlar hakkında bilgi sahibi yaparak, onları verimli çalışabilecekleri alanlara yönlendirmeyi amaçlamıştır.

Konuşmacılar

Yılmaz AKTAŞ ( META PEYZAJ Kurucu Ortağı)
Selin TURAN (IŞIK PEYZAJ Yönetici Ortağı)
İlter KANAT (KANAT GRUP Kurucu Ortağı)
Engin AKTAŞ (PTM PROJE Kurucu Ortağı)
Melek AKÇA AKAR (İBB PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA YAKASI Planlama Şefi)
MODERATÖR: Prof. Dr. Hakan ALTINÇEKİÇ (İstanbul Üniversitesi-Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı)

Etiketler

Bir yanıt yazın