Şehirde Körelen Noktalar: Otoparklar

Tasarım Atölyesi Kadıköy'ün ev sahipliğinde düzenlenen "Şehirde Körelen Noktalar: Otoparklar" atölye çalışması, Pelin Sarıoğlu Erdoğdu'nun yürütücülüğünde, 25 Mart'ta yapılacak.

Etkinlik hakkında:

“Kadıköy Otopark Dosyası”

‘Gözbebeğimiz’ Kadıköy’ün köreltilen alanları, otoparklar için buluşuyoruz! Yadsınamaz bir gerçek; arabalar, onlardan kurtulamıyoruz peki ya otoparklar? Bir ihtiyaç olarak günümüze gelen fakat ihtiyaçlarımızı engelleyen, en güzel yeri, manzarayı kapan otoparklar için ne yapabiliriz? Ne istiyoruz? Alternatifi nedir? Olmazsa olur mu? Olacaksa nasıl olmalı?

“Şehirde Körelen Noktalar: Otoparklar” fikir üretim atölyesi, Yrd. Doç.Dr. Pelin Sarıoğlu Erdoğdu’nun yapacağı sunum ve ardından Yeldeğirmeni – Caferağa Rıhtım rotasında yapılacak gezi ile şekilleniyor.

Etkinlik programı:

10:30 – 12.30 Saha Gezisi
13:00 – 17.00 Atölye Çalışması
17.00 – 18.00 Tematik Belgesel Gösterimi

Ardından belgesel gösterimi yapılacak olan atölye çalışmasına öncelikli olarak Şehir Bölge Planlama ve Mimarlık öğrencilerinin katılımları bekleniyor.

Workshop sonunda katılım sertifikası veriliyor.

Atölyeye başvuru:

Atölyeye katılmak isteyenlerin, Ad-soyad, okul, bölüm ve iletişim bilgilerini (telefon numarası)  ‘Kadıköy Otoparkları’ başlığıyla kadikoy@takortak.org adresine göndermeleri gerekiyor.

Atölye Yürütücüsü:

Yrd. Doç. Dr. Pelin SARIOĞLU ERDOĞDU, 2000 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden şeref derecesi ile mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans çalışmalarını 2003 yılında tamamladı. Burslu olarak Hollanda Groningen Üniversitesinde doktora yaptı. Doktora tezinde Türkiye ve Hollanda’daki ev sahipliğine geçiş etkenlerini karşılaştırmalı olarak inceledi. Bu çalışma 2014 yılında uluslararası kitap olarak basıldı. 2010 yılında kadar ODTÜ’de akademik kariyerine devam etti. Halen Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İlgi alanları arasında temel tasarım, konut araştırmaları ve kentsel tasarım bulunmaktadır.

Akademik çalışmaları, verdiği dersler ve ilgi alanları hakkında detaylı bilgi için:

https://basicdesigncritics.wordpress.com/
https://urbandesignstudies.wordpress.com/ 
https://www.instagram.com/derinist/ 
https://www.linkedin.com/in/pelin-sarioglu-erdogdu-373b93/

Etiketler

Bir yanıt yazın