Ekolojik Tasarım Atölyesi

Ekolojik Tasarım Atölyesi, Şubat, Mart, Nisan ayları boyunca, iki haftada bir periyotlarla yapılıyor. Konusu "Ekolojik tasarım ve yapı tekniklerine giriş" olan ilk ders, 18-19 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Program:

1.Hafta : 18-19 Şubat
Ekolojik tasarım ve yapı tekniklerine giriş

2.Hafta : 4-5 Mart
Doğal malzemeler ve elemetlerin keşfi

3.Hafta : 18-19 Mart
Yapı biliminin temel prensipleri ve konforlu – enerji verimli tasarımlar için biyo iklimsel (bioclimatic) tasarım

4.Hafta : 1-2 Nisan
Katılımcıların tasarım sunumları
Sorular – Cevaplar

Kendinizi ve ihtiyaçlarınızı keşfetmek; size ve yaşantınıza uyumlu bir yuvayı oluşturmanıza yardım eder. Doğal elementlerin; yapı bilimi ışığında tasarımınıza ve inşa sürecinize dahil olması da size konforlu bir yuva ve yaşam sunacaktır.

Önerilen katılım ücreti : 1250₺
Başvuru için lütfen obaruhu@gmail.com ile iletişime geçiniz.

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

OBARUHU ve ATEİLER-METİS birlikteliği ile :

Merve Tekin – biyo-mimar ve usta, “yeryüzü ve sezgi”nin birlikteliği ile tasarlamayı, sıva yapmayı ve şekil vermeyi çok sever.

“İnşa edilmiş çevrenin yaşamlarımızda büyük etkisi vardır. Bu çevreyi ve yuvalarımızı kendi ihtiyaçlarımıza göre tasarlamak ve bizzat elerimiz ile inşa etmek, bir bina inşa etmekten çok çok daha fazlasıdır. Bu kendimizi, ihtiyaçlarımızı, yeteneklerimizi keşfedebileceğimiz bir yolculuktur. Burada tamamen kendimiz olup, mimarlık biliminin bilgeliği ve saf doğamızın sezileri ile tasarlayıp inşa edebiliriz. Ve sonunda, tasarladığımız yapılar-yuvalar bizim yaşam biçimlerimizi tasarlamaya başlarlar; hareketlerimizi, perspektifimizi, doğa ve elementler ile bağlantımızı…Yani top yekün hayatlarımızı.”

Matthieu Pedergnana – mimar, marangoz, usta; şu anda toprak sıvalar üzerine doktora yapmaktadır___info@ateiler-metis.com

Ece Aslan Pedergnana – mimar ve usta; inşa bilimi (toprak malzemesi) üzerine master ___info@ateiler-metis.com

“İnşa etmek eğlencelidir, insanların yıllarını geçireceği evleri yaratmak için ellerimizi kullanmak… Tabi hatalarda olabiliyor sık sık ve malesef insanların konforunu ve yaşantısını büyük ölçüde etkileyebiliyorlar. Bu sebepten ötürü, benim için; kullanıcıya konfor ve kolay kullanım sağlayacak iyi bir tasarım demek; bütün malzeme ve mekanların detaylı bir çizim ile çalışıldığı bir tasarımdır. Bilim, dikkatli düşünce ve en cana yakın malzemeler, bize her zaman en yaşanılası mekanları yaratmamız için yardım edecektir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın