Ayazma: Bir Başkalaşım Hikayesi

"Ayazma: Bir Başkalaşım Hikayesi" Sergisi'nin kataloğu yayınlandı. Sınırlı sayıda basılan sergi kataloğu, işbirliği kurumlarının, kent odaklı sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin kütüphanelerinde ve Mahal Architect kitaplığında bulunabilir.

“Ayazma: Bir Başkalaşım Hikayesi” fotoğraf sergisinin kataloğu yayınlandı. 

Nar Photos’tan Şaner Sen’in fotoğraflarının yer aldığı, küratörlüğünü Céline Pierre-Magnani’nin yaptığı serginin tasarımı Mahal Architect’ten Burcu Tüm’e ait.

Sergiye dair:

Tarihte, Ayazma şifalı ve yararlı özellikleri açısından kutsanan kaynaklardır. İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi, bu kaynakların etrafında yavaş yavaş kurulmuştur. Özgün adının aksine, bu şifalı kaynak suları kentsel gelişim sonucu zehirli hale gelmiştir.

Tarihçesi, çevre ve kaynakları açısından dönüşü olmayan değişikliklerin yaşandığı İstanbul şehrinin bir kaç yıl içerisinde içine düştüğü genel kargaşayı simgeliyor. Bu fotoğraf sergisi, sizlere yeniden bu mahalle atmosferini yaşatmayı ve yerel düzeyde olduğu kadar şehrin diğer bölgelerinde de ortaya çıkan bazı sorunları daha iyi anlamamızı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın