İyi Tasarım İzmir 1: Çıktı / Output

17-19 Kasım 2016 tarihleri arasında birincisi düzenlenecek olan İYİ TASARIM İZMİR, farklı tasarım alanlarında elde ettiği tasarım çıktılarını göstermek, deneyimlemek ve değerlendirmek üzere İzmirliler ile buluşuyor.

İYİ TASARIM İZMİR’de ilk yılın kavramsal çerçevesi: ‘Çıktı /Output’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 2011 yılında düzenlediği Tasarım Forumu’nda belirlediği “İzmir’in tasarım ve yenilik kenti olması” hedefi, İzmir Akdeniz Akademisi öncülüğünde 17-19 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan İYİ TASARIM İZMİR ile ilk ‘çıktı’sını vermiş olacak. İzmir’in ‘Akdenizlilik’ kimliği ile kendini yeniden kurgulama ve bir tasarım kenti olma hedefinden yola çıkılarak düzenlenen etkinliğin bu yılki teması ‘Çıktı/Output’. Bu yılki etkinlik, üniversitelerin, meslek odalarının, sanatçı ve tasarımcıların projelerinin yer aldığı serginin açılışı ile başlayacak ve ‘İyi Tasarım’ın tartışılacağı konferans ve oturumların yanı sıra katılımcılara açık olacak birçok tasarım atölyesi ile üç gün boyunca devam edecek.

İzmir’in İyi Tasarım Çıktıları

Tasarımı gündelik dilin alışılmış bir kavramı olmaktan çıkarıp, kentin ayırıcı özelliği haline getirmeyi ve rekabet potansiyelini arttırmayı hedefleyen, şehir estetiğinden ürün tasarımına kadar geniş kapsamlı bir tasarım anlayışı vizyonuyla biçimlenen ‘Tasarım Kenti İzmir’ hedefi, İYİ TASARIM İZMİR organizasyonu ile büyüyor.

İzmir’in en kapsamlı tasarım organizasyonu olarak yola çıkan ve geleneksel hale gelecek bir tasarım etkinliği olarak planlanan İYİ TASARIM İZMİR, yaşam, kent, mekan, ürün, moda, grafik, görsel iletişim, film, seramik, ve resim alanlarındaki öğrenci işlerinin sergisinden, ilgili sektörlerin tasarım projelerine, tasarım atölyelerinden ustalarla söyleşilere kadar kapsamlı ve disiplinler arası büyük bir buluşma olarak tasarlandı.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası olarak faaliyet gösteren Halkapınar’daki eski Un Fabrikası’nda ve Alsancak Havagazı Fabrikası’nda ayrıca kentin farklı mekanlarında gerçekleşecek etkinlikte dikiş makinaları sergisinden zeytinyağı makinaları koleksiyonuna, sandıktan çıkan tasarımlardan sokak donatılarına kadar pek çok proje sergilenecek ve deneyim paylaşılacak.

Mimarlık, Şehircilik ve Kentsel Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarım, Grafik Tasarımın yanı sıra Film Tasarımı, Seramik ve Cam Tasarımı ve Resim alanlarında, İzmirli tasarımcı ve sanatçıların son dönemlerde ürettikleri eserler İYİ TASARIM İZMİR’de yer alacak.

İYİ TASARIM İZMİR programında yer alan 10 sergi, 9 atölye çalışması, konferanslar, paneller ve sunumlar, 5 Üniversite’nin 20 bölümünden 90 proje ve 15’ten fazla kurumsal katılım ile yaklaşık 10 mekanda İzmirliler ile buluşuyor.

Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın