Yunus Aran Konferansları 59: Mimarlık, Müzik ve Hayat

Yunus Aran Konferansları 59’uncu buluşması, Nejat Yavaşoğulları’nın “Mimarlık, Müzik ve Hayat” temalı konuşması ile 09 Kasım 2016 Çarşamba günü, 14:30’da MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda yapılacak.

Mimar Sinan Üniversitesi 1999 Mimarlık Bölümü mezunu mimar Yunus Aran’ın anısını yaşatmak, mimarlık fakültesi öğrencilerinin birikimlerine katkıda bulunmak için ve mesleki kariyerlerini mimarlık alanıyla kesiştiren farklı disiplinlerden konuşmacıların katılımıyla 2001 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Yunus Aran Birlikteliği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yunus Aran Konferansları’nın 59’uncu buluşmasına Nejat Yavaşoğulları konuk olacaktır.

Nejat Yavaşoğulları: Nejat Yavaşoğulları, İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokulda müzikle ilgilenmeye başladı. Haydarpaşa Lisesinde okurken gitar çalmaya başladı. Üniversite yıllarında çeşitli müzik gruplarında yer aldı. 1975 yılında Reha ile birlikte “Caniko” adlı parçasıyla ilk kez yapılan Eurovision Türkiye finalinde yarıştı. Antalya Altın Portakal Şarkı yarışmasında en iyi besteci ve düzenlemeci ödülünü kazandı.1980li yıllarda Dostlar Tiyatrosu’nda “Galileo Galileo” , Orta Oyuncular ve Ferhan Şensoy’un “Brecht Kabare” oyunlarının müziklerini yaptı.
Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık bölümünden mezun olan müzisyen, müzik yaşamını devam ettirmenin yanısıra her zaman mimarlık çalışmalarını da sürdürdü.
Daha çok restorasyon konusunda uzmanlaştı. Bulutsuzluk Özlemi’nde beste ve güfte yazarlığının yanında solist olarak da görev almaktadır. Şarkılarındaki konuları toplumsal olaylardan seçen müzisyen, çevre ve ‘özgürlük’ konusu üzerinde özellikle durmaktadır. Müzik yaşantısına 1984 de kurucusu olduğu türkçe sözlü rock müzik grubu ‘Bulutsuzluk Özlemi ile devam etmekte,grubun şarkılarının Beste ve söz yazarlığını yapmaktadır. Nejat Yavaşoğulları grubuyla ülkemizde birçok ilke imza attı.
Bulutsuzluk Özlemi, Uçtu Uçtu, Güneşimden Kaç, Yol, Numara ve Zamska gibi stüdyo albümlerin yanısıra konser ve “Bulutsuzluk Senfoni” gibi deneme albümleri de bulunmaktadır.
Müzik ve mimarlık alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Nejat Yavaşoğulları 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı olarak mimari proje dersleri vermeye başladı. Şu anda Işık Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Mimari Proje derslerine devam etmektedir.

Nejat Yavaşoğulları’nın “Mimarlık, Müzik ve Hayat” temalı konuşması ile konuk olduğu Yunus Aran Konferansları’nın 59’uncusu, MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda 09 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 14.30’da izlenebilir. Katılım herkese açıktır ve ücretsizdir. Yunus Aran Birlikteliği ve etkinlikleri hakkında daha fazla bilgiye, www.yunusaran.org adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın