“Context and Modernity” Konferansı

Akdeniz Mimar Sinan Ödülü Profesyonel Kategori'de Güney bölgesinde ödüle layık görülen Saad El Kabbaj, Driss Kettani ve Mohamed Amine Siana 4 Ekim Salı günü, MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda "Context and Modernity" başlıklı bir konuşma yapacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, MED 21 programı kapsamında, Akdeniz ülkeleri mimarlık eğitimi kurumları ve vakıfların da desteğiyle Akdeniz coğrafyasının kentsel ve mimari değerlerini öne çıkaran eserleri teşvik etmek amacıyla “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü” programını yürütmektedir.

“Profesyonel” kategorisindeki ödüller, Akdeniz coğrafyasında özgün, sosyal ve mekânsal kaliteleri ön plana çıkaran, bölgenin zengin mimari ve kentsel dokusu üzerine yoğunlaşan ve yorumlayan, bu kapsamda yaratıcı ve çağdaş eserler üreten, biri kuzeyden diğeri güneyden olmak üzere iki Akdenizli mimara verilmiştir. Buna göre Akdeniz Mimar Sinan Ödülü, Profesyonel kategoride kuzey bölgesinde CHRISTIAN DE PORTZAMPARC, güney bölgesinde ise SAAD EL KABBAJ, DRISS KETTANI, MOHAMMED AMİNE SIANA ödüle layık görülmüşlerdir.

Ödül kapsamında İstanbul’da bulunacak olan Yunanistan, Fas ve Mısır’da çeşitli yapıları bulunan Faslı mimarlar Kabbaj, Kettani ve Siana 4 Ekim 2016 Salı günü saat 17.00’de MSGSU Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda “context and modernity” başlıklı bir konuşma yapacaklar. Tasarımcıların çalışmalarına www.saadelkabbaj.com adresinden ulaşmak mümkündür. Etkinlik dili İngilizce olup simultane tercüme yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın