YEM Mimarlık Haftası Etkinlikleri: Medya Merkezleri, Sinema ve Mimarlık

Yapı Endüstri Merkezi (YEM), "Dünya Mimarlık Günü" kapsamında, 3-7 Ekim tarihleri arasında "Bence Mimarlık" temasıyla düzenlediği Mimarlık Haftası etkinliklerinin beşincisi olan "Medya Merkezleri" ve "Sinema ve Mimarlık" oturumları, 7 Ekim'de YEM'de.

Mimarlığı odağına alan bu özel hafta boyunca, YEM sahnesi farklı meslek alanlarından profesyonelleri ağırlayacak ve bu kez mimarlık, kullanıcıların gözünden mercek altına alınacak. Türkiye’nin önde gelen mimarlarının ve medya dünyasından tanınmış simalarının moderatörlüğünde gerçekleşecek panel dizisinde, konuşmacılar mesleklerini icra ettikleri yapı tipolojilerine ilişkin deneyimlerini, ihtiyaçlarını, gözlemlerini #bencemimarlik teması çerçevesinde anlatacaklar.

Mimarlık Haftası’na Özel 10 Oturum

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)’in Fulya’daki ana salonunda, 3-7 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Mimarlık Haftası etkinlikleri; ‘Adliye Binaları’, ‘Engelsiz Tasarım’, ‘Eğitim Yapıları, ‘Müzeler’, ‘Sağlık Yapıları’, ‘Turizm Yapıları’, ‘Kültür Yapıları’, ‘Yeniden İşlevlendirilen Yapılar’, ‘Medya Merkezleri’, ‘Sinema ve Mimarlık’ başlıklı on ana oturumu kapsıyor. Farklı meslek disiplinlerinin mimarlıkla ilişkisi üzerinden kurgulanan panel dizisinde, bu alanlardan meslek profesyonellerinin mimarlığa ilişkin yorumlarını, kullanıcısı oldukları mimari mekânlara ilişkin deneyimlerini ve beklentilerini mimarlarla paylaşması amaçlanıyor.

Farklı meslek profesyonelleri mimarlığı anlatacak

Edebiyat, hukuk, eğitim, tıp, sanat, turizm, sinema ve medya dünyasından önde gelen isimlerin yer alacağı oturumlarda her konuşmacı yaşadığı, çalıştığı çevreye ilişkin deneyimlerini #bencemimarlik temasıyla anlatacak. Hafta boyunca YEM’de sahne alacak isimler arasında, Sinema Eleştirmeni/Mimar Atilla Dorsay, Garajistanbul Kurucusu/Oyuncu Mustafa Avkıran, Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes, Yönetmen Feride Çiçekoğlu, Yönetmen Derviş Zaim, Pozitif Kurucu Ortağı Cem Yegül, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre&Sergi Sarayı Genel Müdürü Güniz Atış Azrak gibi isimler bulunuyor.

Tüm YEM etkinliklerinde olduğu gibi, bu etkinliğin de mimarların mesleki gelişimine katkı sunması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın