Konferans: “Kaybettiklerimiz”

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi'nin Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı kapsamında düzenlediği, Mimar ve Şehir Plancısı Prof. Ercan Ağırbaş'ın konuşmacı olduğu konferans, 28 Eylül saat 17:00'de, Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'nde yapılıyor.

Mimarlar Odası tarafından 1988 yılında başlatılan ve Türkiye’de mimarlık mesleğini ve kültürünü geliştirme hedefiyle gündem yaratan ilk kurumsal girişim olan Mimar Sinan Ödülü ya da diğer adıyla Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı, 2016 yılında 15. dönemini 30. yılını kutlamaktadır.

Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri, başarılı genç mimarların ortaya çıkmasına katkıda bulunduğu gibi, Türk mimarlarının uluslararası tanınırlığına da olanak sağlamaktadır. Her iki yılda bir verilen bu ödüllerden en büyüğü Sinan Ödülü’dür. Sinan Ödülü kapsamında Türkiye’de mimarlık alanında uyguladıkları projeler ve mimarlığa yaptıkları katkı nedeniyle bir mimara veya ortak çalışanlara verilen bir ödüldür. Türkiye mimarlığını uluslararası ortamda temsil etmek üzere önemli mimarlık ödülü programlarına aday gösterilecek mimar ve eserler, ödül alanlar ve/veya ödül adayları arasından seçilmektedir.

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi olarak en yaratıcı fikir ve projelerin yer aldığı Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programında, Mimar ve Şehir Plancısı Prof. Ercan AĞIRBAŞ; şehre şekil veren kültür tarihi, ekonomik ve sosyal bileşenler ile ilgili bakışını var olan çeşitli örneklerin yanında ofisi tarafından uygulanmış ve (daha da önemlisi) uygulanmamış yani kaybettiği projeler ile anlatıyor. Farklı meslekler arasındaki karşılıklı ilişkilerin, dünyanın doğru anlaşılması ve kavranmasında temel oluşturduğunu savunan konuşmacı şehir, bütünleşme, göç ve his konularına değiniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın