Çamurlu Eller, Doğal Sıva ve Tasarım Atölyesi

Çamurlu Eller, Doğal Sıva ve Tasarım Atölyesi, 16-23 Eylül tarihleri arasında Bayramiç'teki Kızıltepe Permakültür Çiftliği'nde gerçekleşiyor.

Etkinliğe dair:

Baska bir yasam mümkün diyor ve bunun için toprak ana ve diger elementler ile birlik olmayı niyet ediyoruz.
En temel ihtiyaçlarımızdan biri olan yuvalarımızı dogaya uyumlu nasıl tasarlarız, hangi malzemeleri nasıl birlestiririz, nereye konumlandırır ve ne zaman baslarız gibi sorularınıza teorik dersler ve uygulamalar ile cevap vermeyi umuyoruz.
En önemlisi bir hafta da nasıl da toprak bizi sifalandırıp “bir” edermis onu deneyimlemeyi heyecanla bekliyoruz!

Atölye içeriğimiz:

* kaba sıva

* ince sıva

* dogal boya

* yaratıcı süslemeler

* rölyefler ve heykel ler

* t adelakt sıva (su geçirmez sıva)

* teorik dersler ve tasarım pratikleri

* dogaya uyumlu, bio-climatik ve sezgisel
tasarım

* topluluk olma ve birlikte yasam pratikleri

Etkinliğimiz Obaruhu ve Kızıltepe Permakültür Çiftliğinin kardeşliğinde düzenlenmektedir.

Kızıltepe Permakültür Çiftligi; topragı onarmak, saglıklı ve besleyici gıdalar yetistirmek niyetleri ile yola cıkarak; Bilgi ve deneyimleri yolu ile sürdürülebilir onarıcı üretimi hem köylüler hem de kentliler için mümkün kılmak ve fırsatlar yaratmak amacıyla kurulmustur. Bu niyetlerin yanında topluluk olarak keyifle, ahenkle bir arada mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmek için hiç durmadan çalısıp, üretip, ögrenirler.

OBARUHU; Gezgin bir birlik olarak git gide kendini bulan, zihnin ısıgında ve sezgisel kararlar dogrultusunda, dogal elementlerin dengeli birlesimini arastırıp, canlı yasam alanları ve mutlu topluluklar olusturmaya gönül lerini koymus dogal yapı ustaları, mimarları ve zanaatcıları toplulugudur.

EKİBİMİZ

MERVE TEKIN—> Bir biyo-mimar, zanaatkar ve gezgindir. Çevresi ve kullanıcıları ile harmoni içinde mekanlar yaratmak için merakla çalışır. Tasarımlarında ideal mekan ve elverişli enerji ile, kullanıcının kendisine ait zaman ve yasam kalitesini yükseltmeyi hedefler. Yaşarken ve inşa ederken çevresindeki her bir canlıya ve malzemeye kulak verip, dinlemeye ve saygı göstermeye özen gösterir. İnanır ki; eğer doğal malzemeler ile inşa ediyor isek, canlı bir varlık ortaya getiriyoruzdur; içerisine ekeceğimiz bütün niyetlerimiz onun ruhunu oluşturacaktır.

CAN CUMALI—>Kendisini doğanın anlattıklarına göre değiştirip, buna uygun yuvalar üretmek ve ihtiyaçlarını, yaşamını onun isteklerine göre düzenlemek niyetindedir. Mimarlık eğitiminin sonlarına doğru bu niyet doğrultusunda, doğal malzemeleri araştırmaya yönelir. Toprak ile çalışmaları onu çok güzel insanlara, çok güzel işlere, çok güzel farkındalıklara götürür. Niyeti kendisine ve arzu eden herkese, doğal malzemelerin özgürlüğünde, kendi yuvalarını yapmalarına yardımcı olmaktır.

BURCU CEYLAN—>Elleriyle çalışmayı, formla oynamayı sever. Yeni insanlarla, yeni hayvanlarla tanışmayı çok sever. Mimar olmuştur, okulda kazandigi bakış açısından da memnundur ancak mimarligin, daha barışçıl yöntemlerle yapılabileceğinin farkındadır. Ekolojik yapılar ve sürdürülebilir yaşam üzerine okur, öğrenir, çalışır, kafa yorar. Hayatındaki degişim çağrısına uyup, zamanını ve enerjisini kalbi açık, ayağı toprakta çalışarak ürünler vermeye ve dünyaya verebileceği armağanını bulmaya niyet eder.

BÜNYAMIN ÇAKMAK—> Her türlü iktidar anlayısından bagımsız yasam alanları için kafa yoran ve bu dogrultuda dogal yapıları deneyımleyen, bir arkadaş.
“…Yüksek binalar, büyük gökdelenler; erkek-iktidar kent tasarımlarıdır. Kapitalist kent erkektir. Muhtemel bir “ekolojik kent” ise kadın. Ekolojik yapıların temel özelligi, sadece orga- nik inşa maddeleri ile üretilmeleri değil; inşaat tekellerine ihtiyaç duyulmadan özgür, birlikte ve esit irade ile üretilmeleridir. Böylece, herkes bu yapı biçimine ulasabilme hakkını elde edebilir…”
Dogdu. Yasıyor. Ölecek.

Çadır ile konaklama, yemek ve atölye için:
Katılım üctreti : 650tl
Kayıt için : obaruhu@gmail.com

Etiketler

Bir yanıt yazın