Manipülasyon Atölyesi

Manipülasyon, kendini ve kentini manipüle etmek üzerine Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) gerçekleştirilecek, üç günlük bir atölye çalışmasıdır.

Atölye Hakkında:

Manipülasyon*, kendini ve kentini manipüle etmek üzerine Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) gerçekleştirilecek, üç günlük bir atölye çalışmasıdır. Dijital medya araçları kullanılarak “bireysel” ve “mekansal manipülasyon” alt başlıklarında üretim gerçekleştirilecektir. Atölye, tasarım ile ilgilenen tüm lisans öğrencilerine açıktır ve kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Manipülasyon Atölyesi, 2016 IKSV Tasarım Bienali Akademi Programı çerçevesinde, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından, Demet Dinçer, Pelin Çetken, İpek Kuran ve Erhan Karakoç yürütücülüğünde organize edilmektedir.

Tasarım Bienali Kapsamı:

2016 yılı Tasarım Bienali kapsamında, “tasarım” ve “insan” ilişkisi ana tema olarak belirlenmiştir. Manipülasyon başlıklı atölye, bu ana tema kapsamında önerilmiş olan sekiz alt başlıktan “GÖRMEZDEN GELMENİN TASARIMI BİLE TASARIMDIR” başlığı ile ilişkili ele alınacaktır. Olanın ve olağanın dönüştürülmesi, bir tersten okuma denemesidir.

Atölyelere son başvuru tarihi 5 Eylül 2016’dır. Başvuruları manipulasyonatolyesi@gmail.com e-mail adresinden yapabilirsiniz.

*Manipülasyon, farklı disiplinlerde bağlamına göre olumlu ve/veya olumsuz anlamlarda kullanılabilen bir kavram olarak atölye kapsamında “ola(ğa)nı değiştirmek, bilinenden farklı kılmak” anlamı ile ele alınmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın