Gürsu “Taş Mektep” Mimarlık Öğrencileri Yaz Kampı

Gürsu "Taş Mektep" Mimarlık Öğrencileri Yaz Kampı'na katılım için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2016.

Mimarlık öğrencilerinin yerinde deneyimleme yöntemiyle mimarlığı paylaşmaları kapsamında, taşımalı eğitimden dolayı boşaltılan köy okullarının katılımcı bir yöntemle yeniden işlevlendirilerip yaşama mekanları olarak düzenlenmesi amacıyla TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi, Gaziantep Şubesi ve Trabzon Şubesi tarafından Rize, Fındıklı,Gürsu Köyü’nde bulunan eski okul binasının yeniden yaşama kazandırılması için Gürsu “Taş Mektep” Mimarlık Öğrencileri Yaz Kampı düzenleniyor.

Karadeniz mimarlığı, doğal varlıklarımızın tanınması, Taş Mektep’in tarihçesinin hazırlanması, onarımının projelendirilmesi ve yapılması, yörenin kültürünü öğrenme ve yaşamaya yönelik teknik geziler ve sosyo-kültürel etkinliklerle (forum, söyleşi, atölye çalışmaları, konserler, vb.)gerçekleştirilecek Gürsu “Taş Mektep” Mimarlık Öğrencileri Yaz Kampı 3 etapta programlandı. Kampın çevre analizleri ve okulun projelendirilmesine yönelik ilk etap 20-27 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mimarlık öğrencileri başvurularını kayıtlı oldukları düzenleyici Şubelere yapacaklar. Kampa katılmaya hak kazanan öğrenciler 06 Haziran 2016 tarihinde açıklanacak.

Kamp süresince konaklama Gürsu Köy evlerinde gerçekleşecek. Yaz kampı kapsamında Fındıklı’ya gidiş-dönüş ulaşım organizasyonu Şubelerce yapılmayacak olup katılımcılarla Fındıklı’da buluşulacak. Program detaylarının ilerleyen günlerde açıklanacağı kampa katılım ücretsizdir.

Etiketler

Bir yanıt yazın