Anı/Anlatı

Anı/Anlatı" başlıklı sergi, 11 Mayıs 2016 saat 18:00'de SU KASA Galeri'de Açılıyor.

Elçin Ekinci ve Emirhan Eren’in üretimlerini yan yana getiren “Anı/Anlatı” başlıklı sergi, mimari strüktürler, sivil-anıtsal mimari araştırmaları ve bu yapı karşısında imgenin anlam ve kullanımını “anı” üzerinden ele alıp, bireysel “anlatı”lar çevresinde düşünüyor.

Politik ve toplumsal ideolojiden sıyrılan anıt/nesneler, kültür içerisinde bir temsiliyeti yeniden dolaşıma sokmak ve yeniden üretim gibi olgulara işaret ederken aynı zamanda estetik bir kimlik kazanıyor. Yapılar ve nesneler, tıpkı mekan gibi anı ve hayal ile yüklüdür. Katılaşmış bir algı karşısında, geçici anlar oluşturmak sanatçıların üretimlerinde ortak bir dil oluştururken, başka bir zaman diliminde ve konumunda yeni anlamlar üretiyor. Her hatırlama/hatırlatma, aynı zamanda bir unutma/unutturma süreciyse, sanatçıların hafızayı oluşturan veya tazeleyen anlatılar kurması, toplumsal hafızayı yeniden ele alan tartışmaları motive etme noktasında işlev kazanıyor.


Emirhan Eren


Elçin Ekinci

Emirhan Eren (1988) Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Kullandığı malzemenin sınırları ve olanakları doğrultusunda rastlantısal biçimler üzerine yoğunlaşan Eren, bir süredir anlam ve formu; benzeşim üzerinden okuyor, böylece ortaya çıkan eşlemeler aracılığıyla yapıtların arasındaki formal ve anlamsal ilişkiye odaklanıyor. Eren’in çalışmaları, İstanbul’da, “START ‘Art within Reach’ vol. 3”, C.A.M. Gallery (2015), Annual Open House, Muse (2014) ve Küratörlüğünü Merve Şendil’in üstlendiği “Kasti Hata”, KargaArt sergilerinde yer aldı.

Elçin Ekinci (1980) Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Bileşik Sanatlar bölümünde lisans eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi GSF Heykel bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Projelerinde; varoluş, insan doğası, kültür kavramının kurgu ve konstrüksiyonunu beden ve kent politikaları üzerine araştırıyor. Çalışmaları genellikle bir anlatı ve kurgu etrafında şekillenen sanatçının araştırma ve düşünme süreci  kurgu metinlerden, fotoğraf, video ve heykel gibi farklı mediumlardan oluşuyor. Katıldığı sergiler arasında “Kilit Taşı”(2016), “Saklı”(2015), “Düzenin Doğası”(2014), “Hafızanın Düzensiz Topografyası”(2012), “Fikirler Suça Dönüşünce”(2010) yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın