Zamansız Şehir: Marakeş

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen Mekan Deneyimi Seminerleri'nin dokuzuncusu 25 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Mekan Deneyimi Seminerleri’nin dokuzuncusu Celaleddin Çelik’in sunumuyla “‘Zamansız Şehir: Marakeş” başlığı altında yapılacak. Etkinliği 25 Nisan Pazartesi günü saat 16:00’da Haliç Yerleşkesi A-103 nolu salonda izleyebilirsiniz.

Etkinliğin tanıtım metni:

Mimarlık ve mekân ayrılmaz ikilidir. Mekân malum olduğu üzere pek çok disiplini kapsar. Mekândan bağımsız neredeyse hiçbir disiplin yoktur. Mekânın ise binbir türlü yorumu vardır. Bu minvalde, mekânı tanımlamaktan çok deneyimleyenin yorumu kıymete değerdir. Her hafta farklı bir kişi tarafından sunulacak seminerlerde çeşitli coğrafyalardan mekân deneyimleri deneyimleyenin üslubuyla aktarılacak; seminerler, her hafta değişen anlatıcıların bilgi ve yorumları dâhilinde mekan (bina, şehir, ülke, vs.) farkındalığına kapı aralamak sadedinde görselliği bol olan bir musahabe niteliğinde gerçekleştirilecektir.

Etiketler

Bir yanıt yazın