Asırlar Boyu İstanbul

Koç Üniversitesi, Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından hazırlanan "Asırlar Boyunca İstanbul" başlıklı yaz okulu programı için son başvuru tarihi 15 Nisan 2016.

Koç Üniversitesi, AnaMed tarafından düzenlenen Asırlar Boyu İstanbul Programı ile Asırlar boyu görkemli imparatorluklara ev sahipliği yapan İstanbul’un zengin kültür ve tarih mirası keşfedilecek. Dünyaca ünlü Osmanlı ve Bizans araştırmacıları tarafından düzenlenen yoğun akademik yaz programı ile, İstanbul’u farklı bir bakış açısı ile algılamaya olanak sağlanacak.

Bu özel program aşağıdaki konulara ilgi duyan lisans üstü öğrencileri için tasarlanmıştır:

  • Katılımcıları tarihöncesi dönemlerden günümüze taşıyan, kronolojik olarak düzenlenmiş bir program,
  • İstanbul hakkındaki bilgilerini derinleştirmek ve bu eşsiz değeri akademik ilgilerine dahil etmek,
  • Üstün deneyim ve bakış açılarına sahip eğitmenler ile tanışma fırsatı,
  • İstanbul’un zaman içindeki tarihi sır ve mitlerine duyulan ortak ilginin bir araya getirdiği bir grup ile birlikte çalışma imkanı,
  • Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi ve Koç Üniversitesi’nin sahip olduğu geniş kaynaklara erişim,
  • Halka açık olmayan fakat seminer öğrencilerine özel açılan yerlere yapılan gezilere katılım ve bu süre boyunca yaz mevsimini enerji, tarih, kendiliğindenlik ve gidilip keşfedilecek sayısız yol ile dolu egzotik bir şehirde geçirmek. 

Samimi bir ortam sağlamak ve her katılımcının sunulan fırsatlardan en fazla faydayı sağlayabilmesi amacı ile program kontenjanı 15 öğrenci ile sınırlıdır. Konaklama İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda bulunan Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından sağlanacaktır.

Bu program sadece lisans üstü öğrencilerine açıktır.

Eğitimin tamamı İngilizcedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın