Yok Olmadan: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi

13 Ocak – 5 Haziran 2016 tarihlerinde gösterimde kalacak sergi, doğayla ilgili kavramsal araştırmalar yapan ve ekolojik meseleleri sanatsal pratiğinin temeline alan sanatçılardan bir seçki sunuyor.

İstanbul Modern, 2016 yılını doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren bir sergiyle karşılıyor: “YOK OLMADAN”. Sergi, doğayla ilgili kavramsal araştırmalar yapan ve ekolojik meseleleri sanatsal pratiğinin temeline alan sanatçılardan bir seçki sunuyor. Farklı dönemlerden sanatçıların doğaya bakışlarını ve “sürdürülebilirlik” kavramıyla çetrefilli ilişkilerini yansıtan çalışmalar, insanın ekosistem ile etkileşimine dair farklı yorum ve öngörüler içeriyor. Sergide Türkiye ve farklı coğrafyalardan yirmi sanatçı ve sanat grubunun resim, heykel, yerleştirme, fotoğraf ve hareketli görüntülerine yer veriliyor.

İstanbul Modern, 23 Aralık 2015-20 Mart 2016 tarihlerinde gösterilecek, Yoko Ono’nun kendi deyimiyle “bir süreklilik olarak yaşamın ta kendisini anlatan” “Ex It” adlı büyük ölçekli yerleştirmesiyle serginin ön programına başlıyor. Dijital yayın platformu ikonoTV’nin Dünya İklim Zirvesi (COP21) vesilesiyle derlediği “Art Speaks Out” (Sanat Sözünü Sakınmıyor) adlı doğa ve ekoloji temalı uluslararası video seçkisi de sergi alanında gösteriliyor.

Katılımcılar: Roger Ackling, Bas Jan Ader, Alper Aydın, Bingyi, Jasmin Blasco ve Pico Studio, Charles A. A. Dellschau, Elmas Deniz, Mark Dion, Hamish Fulton, Francesco Garnier Valletti, Rodney Graham, ikonoTV “Art Speaks Out” (Sanat Sözünü Sakınmıyor) Video Programı, Lars Jan, Mario Merz, Maro Michalakakos, Joni Mitchell, Yoko Ono*, Camila Rocha, Canan Tolon, Pae White

Küratörler: Çelenk Bafra, Paolo Colombo

Etiketler

Bir yanıt yazın