“Yere Ait: Ersen Gürsel Mimarlığı” Sergisi

Ersen Gürsel’in meslek yaşamından kesitler sunan “Yere Ait: Ersen Gürsel Mimarlığı” sergisi 5-22 Ekim arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Hizmet Binası'nda yapılıyor.

5 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde açılacak olan “Yere Ait: Ersen Gürsel Mimarlığı” Sergisi, 22 Ekim’e kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Hizmet Binası’nda görülebilcek.

2014 yılı “Mimar Sinan Büyük Ödülü” sahibi Ersen Gürsel’in meslek yaşamından kesitler sunan sergi Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin Sinan Ödüllü Mimarlar Programı kapsamında düzenleniyor. Meslekte 53 yılı geride bırakan mimar Ersen Gürsel’in üretimleri ilk kez bir sergide kapsamlı biçimde izleyici ile buluşuyor.

“Yere Ait: Ersen Gürsel Mimarlığı” Sergisi’nde, mimarın Akademi yıllarında planlama disiplini ile tanışması, ilk yarışma deneyimleri ile EPA Grubu’nun kurulması ve sonrasında üretken bir süreçle ilerleyen meslek yaşamının öyküsü izlenebilecek. Ersen Gürsel’in tasarımları yer ile kurulan ilişki bağlamında, değişen yerel koşullara verdiği yanıtlar üzerinden ele alınırken, eğitim yıllarından ve gezilerinden edindiği izlenimleri mimarlığında bugüne nasıl taşıdığının izi sürülüyor.

Mimarlar Odası’nın Sinan Ödüllü Mimarlar Programı ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın